Terug

Noorderbreedte leidt opnieuw woonzorgondersteuners op

woensdag 08 januari 2020

Op maandag 6 januari startten nog zo'n zestig nieuwe medewerkers van zorggroep Noorderbreedte aan de opleiding tot woonzorgondersteuner. "De deelnemers hebben allemaal een warm hart voor de oudere mens en gaan nu professioneel met hen aan de slag. De deelnemers hebben er zin in!" aldus Johanna Roodvoets, opleidingsadviseur ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (volwassenenonderwijs).

Om nog meer in te kunnen zetten op het stuk welbevinden en welzijn heeft Zorggroep Noorderbreedte nog zo'n zestig nieuwe woonzorgondersteuners aangenomen. Zij worden de komende maanden in de praktijk opgeleid om ouderen te helpen bij hun dagelijkse bezigheden. Ze ondersteunen hen in hun woon- en zorgomgeving bij de dagelijkse bezigheden. Denk aan het helpen bij huishoudelijke werkzaamheden, bij de maaltijden en aan het begeleiden bij de dagelijkse activiteiten als het lezen van de krant. Voor de functie is een vooropleiding niet nodig, maar affiniteit met ouderen en zorg is wel belangrijk.

Vorig jaar zijn ook al vele tientallen woonzorgondersteuners opgeleid en aangenomen in verpleeghuizen van Noorderbreedte. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hiervoor miljarden beschikbaar gesteld.