0900 8 996 996
(normaal tarief)

Nieuwe opleidingen vanaf schooljaar 2017-2018

Geplaatst op 20 januari 2017

In het schooljaar 2017-2018 start er een aantal nieuwe opleidingen bij ROC Friese Poort.

Handel en Ondernemerschap

Leidinggevende team/afdeling/project
(Student moet minimaal een mbo niveau 3 diploma hebben)

Als leidinggevende geef je leiding aan een team, afdeling en/of project. Naast leidinggeven werk je zelf ook mee. Je kunt goed organiseren, plannen, coachen en begeleiden. Je zorgt ervoor dat alle teamleden weten wat ze moeten doen en bewaakt de voortgang, zodat de planning wordt gehaald. Daarnaast zorg je samen met de personeelsafdeling voor het aannemen en beoordelen van medewerkers. Zo zorg je voor een goed team en een tevreden opdrachtgever.

Vakman-ondernemer
(Student moet minimaal een mbo niveau 3 diploma hebben)

Lijkt het jou leuk om een eigen bedrijf te hebben? Als vakman-ondernemer ben je een ondernemer in je eigen vakgebied. Je kunt goed zelfstandig denken en werken. Natuurlijk ben je enorm gedreven om je onderneming tot een succes te maken. Je denkt altijd een aantal stappen vooruit,  durft risico's te nemen en neemt ook verantwoordelijkheid voor je eigen beslissingen. Je denkt commercieel, ziet kansen en durft ze te nemen.

Intercedent

Als intercedent werk je meestal bij een uitzendbureau. Hier zoek je medewerkers die bij bedrijven aan de slag gaan. Soms zoek je mensen voor een vaste baan, soms ook voor vakantiewerk, flexwerk of andere vormen van tijdelijk werk. Je vindt het leuk om contact te hebben met veel verschillende soorten mensen. Je bent commercieel en klantgericht, kunt je goed inleven en neemt zelf veel initiatief. Zo vind jij voor elke opdrachtgever de juiste match tussen medewerker en werkplek.

(Junior) accountmanager

Als (junior) accountmanager bedien je samen met je team een aantal klanten (accounts). Je bent de schakel tussen de klant en het bedrijf waarvoor je werkt. Daarbij zorg jij ervoor dat de klant tevreden is en ook graag klant wil blijven. Je maakt plannen voor de verkoop en marketing en gaat veel bij je klanten op bezoek. Je bent dus veel zelfstandig op pad. Kun jij makkelijk contacten leggen en onderhouden? En kun jij klanten enthousiast maken voor een product of dienst? Dan is de opleiding (junior) accountmanager iets voor jou.

Horeca

Gespecialiseerd kok

Bijzondere, creatieve gerechten bedenken. Nadenken over lekkere combinaties op de menukaart. Als gespecialiseerd kok doe je het allemaal op culinair hoog niveau. Ook coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de verschillende delen (parties) in jouw keuken, zoals de koude en warme keuken en de patisserie. Je bent verantwoordelijk voor het inkopen en bewerken van de producten, begeleidt leerling-koks en bewaakt de kwaliteit van de gerechten. Je weet wat de gasten lekker vinden en zorgt ervoor dat ze daar niet teveel voor betalen. Zo draag jij eraan bij, dat elke gast tevreden en voldaan naar huis gaat.

Techniek

Technisch leidinggevende
student moet minimaal een mbo niveau 3 diploma hebben

Als technisch leidinggevende kun je veel kanten op, maar één ding is zeker: jij hebt de leiding en zorgt ervoor dat iedereen goed z’n werk kan doen. Je werkt met een groepje medewerkers in een technische omgeving. Bijvoorbeeld bij een metaalbedrijf, in de elektro- of installatietechniek, in de meubel- of auto-industrie of bij een tandtechnische laboratorium. Je maakt de planningen en berekeningen, en zorgt voor voldoende materiaal en medewerkers. Je weet veel van techniek, want je moet alle vragen van collega’s en klanten kunnen beantwoorden. Natuurlijk zorg je ervoor dat er veilig wordt gewerkt voor mens en milieu. Op jou kunnen ze vertrouwen.

Pijpenbewerker

Gas, olie, stoom, water en chemische stoffen, het wordt allemaal vervoerd door pijpleidingen. Als pijpenbewerker weet je alles van deze pijpleidingen. Hoe dik en lang ze moeten zijn, welk materiaal het beste is en hoe je ze kunt lassen, lijmen, boren of slijpen. Je maakt delen van het leidingwerk en zorgt op locatie voor plaatsing, montage, aansluiting en onderhoud. Je werkt meestal in de scheepsbouw, petrochemie, offshore of de voedingsmiddelenindustrie. Soms in een fabriek, soms op een schip of boorplatform. Dat maakt jouw werk afwisselend.

Allround pijpenbewerker

Als allround pijpenbewerker werk je aan olieleidingen, gasleidingen, leidingen voor chemische stoffen noem maar op. Je weet alles van deze pijpleidingen. Hoe dik en lang ze moeten zijn, welk materiaal het beste is en hoe je ze kunt lassen, lijmen, boren of slijpen. Je maakt delen van het leidingwerk en zorgt op locatie voor plaatsing, montage, aansluiting en onderhoud. Je werkt meestal in de scheepsbouw, petrochemie, offshore of de voedingsmiddelenindustrie. Als allround pijpenbewerker begeleid je ook minder ervaren collega’s en controleer je het werk van collega’s.

 

Meer nieuws

Worldskills 2017 zitten er op Het avontuur van Sven van der Zee zit er op. Uiteindelijk is Sven met een totaal van 680 punten 27e van de wereld geworden. Vandaag landt onze nationaal kampioen web design weer op Schiphol na een avontuur van meer dan een week. Behalve een mooie reis is Sven ook een schat aan (leer)ervaring rijker. 
ROC Friese Poort en Patyna werken samen aan weerbare beroepsbeoefenaars in de zorg De derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg en de medewerkers van Patyna Nij Marienacker in Workum zijn van start gegaan met een weerbaarheidstraining. Het leren omgaan met onbegrepen gedrag en hoe hier mee om te gaan als (toekomstig) professional in de zorg staat centraal tijdens de training.
Studerende Sven strijdt voor wereldtitel in Azië Sven van der Zee is 17 jaar en studeert bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. In maart 2017 werd hij Nederlands kampioen Web design. Op dit moment doet hij mee aan de wereldkampioenschappen vakwedstrijden in Abu Dhabi. 
Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort.
3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond.

Pagina's