Terug

Nieuwe opleidingen

woensdag 01 april 2020

Voor het studiejaar 2020/2021 zijn nieuwe opleidingen toegevoegd aan ons aanbod. 

Onderwijs is altijd in beweging. ROC Friese Poort loopt voorop bij ontwikkelingen in het werkveld. Zo houden we een goede aansluiting met de arbeidsmarkt. Dit vergroot jouw kans op een baan nadat je je diploma hebt behaald. Voor het studiejaar 2020/2021 zijn de volgende nieuwe opleidingen toegevoegd aan ons aanbod:

 

Junior Business Controller 
Door toename van de automatisering verandert het werk van de bedrijfsadministrateur. De opleiding Junior Business Controller speelt op deze ontwikkelingen in. Je wordt opgeleid om financiële gegevens te analyseren, je leert advies te geven aan de organisatie waar je werkt en je bent in staat om informatie te geven over de financiële ontwikkelingen van de organisatie. Deze opleiding is een combinatie van financieel, juridisch, ICT en logistiek. Naast dat je voorbereid wordt op de arbeidsmarkt word je ook voorbereid op een goede overstap naar het HBO. Het is een echte niveau 4 opleiding waarbij kennisontwikkeling erg belangrijk is. 

Technicus engineering (Smart Energy)
Slimme duurzame energieoplossingen hebben de toekomst. Laat je opleiden tot Technicus engineering Smart Energy en er ligt een toekomst voor jou open! De opleiding Technicus Engineering (Smart Energy) is een brede opleiding met Installatietechniek, ICT en duurzame technieken. Als Technicus Smart Energy krijg je te maken met veranderingen die betrekking hebben op verduurzaming van gebouwen en energie neutrale woningen. Je ontwerpt duurzame energiesystemen zoals gasloos bouwen, warmtepompen, biomassa en all electric als alternatieven voor de verwarming van gebouwen. Met behulp van ICT-toepassingen ga je het energieverbruik monitoren en analyseren.