Terug

NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren kick-off FIRST LEGO League voor basis- en vo-leerlingen

donderdag 23 september 2021

Op vrijdag 10 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Aan de regiofinale in Drachten doen basis- en vo-scholen uit Friesland en Groningen mee.

 

Op vrijdag 10 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Aan de regiofinale in Drachten doen basis- en vo-scholen uit Friesland en Groningen mee. Ter voorbereiding op het project en de finale vindt er vrijdag 24 september van 9.00 – 12.00 uur een kick-off plaats bij ROC Friese Poort in Drachten.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij teams van jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitgedaagd worden om de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie te ontdekken aan de hand van uitdagende opdrachten. Het project loopt van september t/m december. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “Cargo Connect”. Bij de regiofinale worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechnieken en teamwork.

Kick-off
Tijdens de kick-off krijgen de teams en coaches informatie en advies over het project aan de hand van drie workshops: een workshop ‘missiebespreking’, een workshop ‘programmeren’ en een workshop ‘ontwerp een logo voor je team’. De workshops worden gegeven door leerlingen van ROC Friese Poort en docenten van NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger.

De kick-off vindt vrijdag 24 september vanaf 9.00 uur plaats bij ROC Friese Poort, Splitting 21-23 in Drachten. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl.