0900 8 996 996
(normaal tarief)

Midden Yn’e Mienskip-festival voor studenten van ROC Friese Poort

Geplaatst op 31 mei 2018

Van 4 tot en met 8 juni 2018 staat ROC Friese Poort Leeuwarden/Dokkum in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Y’ne Mienskip’ Eventweek kunnen studenten en medewerkers een week lang kunnen genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport, muziek en sprekers. Op vrijdag 8 juni zetten de studenten en medewerkers zich belangeloos in voor hun ‘Mienskip.’ Maatschappelijke betrokkenheid en persoonlijke vorming is voor ROC Friese Poort een belangrijk onderdeel binnen de opleidingen. U bent van harte welkom een kijkje te komen nemen tijdens de Eventweek.  

Festival  
De school wordt omgetoverd tot een écht festival! Met een groot podium, stretchtent en foodcourt. De studenten volgen verschillende onderdelen uit het programma en tussendoor kunnen ze genieten van optredens van onder meer rapper Haas, Mr. Weazley en Magnificence, twee oud-studenten van ROC Friese Poort die met hun muziek de hele wereld over reizen. De Eventweek wordt op maandag 4 juni om 12.15 uur officieel geopend door wethouder Friso Douwstra, die onder andere beroepsonderwijs in portefeuille heeft.   

Skelterrace 
Op dinsdag 5 juni  en woensdag 6 juni vindt de Skelterrace en het Bouwplein plaats op het Wilhelminaplein. De skelterrace wordt jaarlijks georganiseerd om jongeren enthousiast te maken voor de techniek. Elf vmbo-scholen strijden dinsdag tegen elkaar in hun gepimpte skelters en de opbrengst van de Skelterrace wordt gedoneerd aan Stichting Opkikker. Op woensdag wordt het Wilhelminaplein omgetoverd tot een bouwplein waar basisschoolleerlingen kennis kunnen maken met de bouwsector. Bedrijven en Bouwopleidingen uit Friesland laten dan zien wat de bouw en infra te bieden heeft. Er is van alles te doen zoals timmeren, leren landmeten en constructies bouwen.   

Opening FP Lounge 
De FP Lounge is een fysiek jongerencentrum in het gebouw van ROC Friese Poort, locatie Wilaarderburen. De FP Lounge is ontwikkeld voor en door studenten en vormt een ontmoetingsplek binnen de onderwijsinstelling. Studenten kunnen binnen lopen als ze willen kletsen, maar ook al ze vragen hebben. De FP Lounge is een plek waar ideeën ontstaan en worden uitgevoerd.  Rondom de opening vinden verschillende activiteiten plaats, zoals Het Rad van Fortuin, workshops en een live DJ. 

Foto-expositie – Allemaal Achttien 
Studenten van ROC Friese Poort zijn gefotografeerd met een attribuut dat bij hun opleiding past. Voor de belichting is gebruik gemaakt van Rembrandtesk licht. Tijdens de Eventweek zijn de foto’s te bewonderen in een expositie aan de Anne Wadmanwei. Tevens is er gelegenheid om foto’s te laten maken in dezelfde sfeer.  

Creaparty 
Op maandag 5 juni vindt de jaarlijkse Creaparty plaats op locatie Wilaarderburen. Studenten Haarverzorging en Schoonheidsverzorging nemen het in de schoolwedstrijden tegen elkaar op. Het thema dit jaar is Kreas yn Kultur en verwijst naar verschillen en overeenkomsten in schoonheidsidealen tussen culturen. Studenten werken in tweetallen en maken een moodboard over het thema. Dit dient als inspiratie en komt terug in de hairstyling, kleding en make-up. Het evenement bestaat naast de schoolwedstrijden uit een programma voor bedrijven uit het werkveld, toeleverende vmbo scholen en andere ROC’s en een podiumprogramma met een fashionshow. 

Community Service Learning  
Vrijdag 8 juni is het Community Service Learning-dag. Studenten en medewerkers zetten zich deze dag belangeloos in voor de omgeving, hun ‘Mienskip’. Ze gaan verschillende activiteiten uitvoeren voor onder andere de Voedselbank, verzorgingscentra in de buurt, en voor wijkbewoners. Ook wordt er een Repair-café georganiseerd door studenten aan de locatie Anne Wadmanwei.  

Midden Yn’e Mienskip 
ROC Friese Poort wil verbonden zijn met de regio en ‘Midden Yn’e Mienskip’ staan. Met dit project haakt de onderwijsinstelling aan bij de ambities van Leeuwarden/Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Met betekenisvolle projecten en inspirerende samenwerken wil ROC Friese Poort studenten mooie leerervaringen bieden. Van eventweken op alle vestigingen tot het meewerken aan projecten uit het bidbook, tot het uitvoeren van maatschappelijk betekenisvolle projecten. Om zo studenten net dat beetje extra mee te geven voor hun persoonlijk ontwikkeling en vakmanschap.  

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's