0900 8 996 996
(normaal tarief)

Maedeh naar de finale

Geplaatst op 10 november 2017

Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala. 
Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 

Een jury kiest uit de tien finalisten de winnaar. Wanneer Maedeh wint vertegenwoordigt zij een jaar lang het mbo. De Landelijke Ambassadeur van het afgelopen jaar, Lisanne Fons, liep een dag mee met de minister van OCW en reisde af naar Abu Dhabi om deel te nemen aan het International TVET Youth Forum. Hier spraken 300 jongeren met 70 verschillende nationaliteiten over beroepsvaardigheden van de toekomst. De prijs is dus geen sinecure. Daarnaast krijgt de winnaar 2500 euro te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 

Verkiezing
Vorig jaar liep Maedeh stage bij leerbedrijf O3 Leeuwarden. Daar viel ze op door haar intelligentie, positiviteit, enthousiasme en gedrevenheid. Dit resulteerde in een nominatie voor de STAR Awards, die ze uiteindelijk in haar categorie won. 
Vanaf 4 september tot en met 8 november was er een online stemming. Uiteindelijk zijn er zo'n 40 duizend stemmen uitgebracht. Maedeh genoot regionale aandacht van onder andere Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Landelijk kreeg zij steun van Candy Dulfer, Jörgen Rayman en Eric Corton. Zij riepen hun volgers op Twitter op om op Maedeh te stemmen. 

Meer over Maedeh

Meer nieuws

Fries praktijkonderwijs en mbo werken samen om kansen jongeren te vergroten Zoveelmogelijk jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De scholen voor praktijkonderwijs en de mbo-scholen in Friesland tekenden op 18 januari bij ROC Friese Poort in Leeuwarden een convenant om hierin nauw te gaan samenwerken. Om jongeren de kans te geven zich zo maximaal mogelijk te ontwikkelen.
Nog enkele opleidingsplaatsen Verzorgende-IG update beschikbaar Eind januari start in Balk of St Nicolaasga bij Hof en Hiem het 52-weekse versnelde opleidingstraject Verzorgende IG mbo BBL (werken-leren) niveau 3.
Succesvolle workshop Cyber Aware voor winnaars enquête Thuiszorg het Friese Land, NDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek winnen een gratis Cyber-workshop.
Eindpresentatie project DADAkunsttas Eerstejaars studenten Mediavormgever Art en Design presenteren eigen gemaakte kunsttassen. 
Schrijf je nu in voor de cursus Opspantechniek op 12 en 19 februari 2018 Deze cursus is een module binnen de mbo-opleiding Verspaningstechnoloog niveau 4. Je kunt je voor deze cursus inschrijven door een e-mail te sturen naar volwassenen@rocfriesepoort.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Erik Overzet via telefoonnummer (058) 233 99 66. 

Pagina's