0900 8 996 996
(normaal tarief)

Maedeh naar de finale

Geplaatst op 10 november 2017

Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala. 
Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 

Een jury kiest uit de tien finalisten de winnaar. Wanneer Maedeh wint vertegenwoordigt zij een jaar lang het mbo. De Landelijke Ambassadeur van het afgelopen jaar, Lisanne Fons, liep een dag mee met de minister van OCW en reisde af naar Abu Dhabi om deel te nemen aan het International TVET Youth Forum. Hier spraken 300 jongeren met 70 verschillende nationaliteiten over beroepsvaardigheden van de toekomst. De prijs is dus geen sinecure. Daarnaast krijgt de winnaar 2500 euro te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 

Verkiezing
Vorig jaar liep Maedeh stage bij leerbedrijf O3 Leeuwarden. Daar viel ze op door haar intelligentie, positiviteit, enthousiasme en gedrevenheid. Dit resulteerde in een nominatie voor de STAR Awards, die ze uiteindelijk in haar categorie won. 
Vanaf 4 september tot en met 8 november was er een online stemming. Uiteindelijk zijn er zo'n 40 duizend stemmen uitgebracht. Maedeh genoot regionale aandacht van onder andere Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Landelijk kreeg zij steun van Candy Dulfer, Jörgen Rayman en Eric Corton. Zij riepen hun volgers op Twitter op om op Maedeh te stemmen. 

Meer over Maedeh

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's