0900 8 996 996
(normaal tarief)

Maedeh naar de finale

Geplaatst op 10 november 2017

Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala. 
Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 

Een jury kiest uit de tien finalisten de winnaar. Wanneer Maedeh wint vertegenwoordigt zij een jaar lang het mbo. De Landelijke Ambassadeur van het afgelopen jaar, Lisanne Fons, liep een dag mee met de minister van OCW en reisde af naar Abu Dhabi om deel te nemen aan het International TVET Youth Forum. Hier spraken 300 jongeren met 70 verschillende nationaliteiten over beroepsvaardigheden van de toekomst. De prijs is dus geen sinecure. Daarnaast krijgt de winnaar 2500 euro te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 

Verkiezing
Vorig jaar liep Maedeh stage bij leerbedrijf O3 Leeuwarden. Daar viel ze op door haar intelligentie, positiviteit, enthousiasme en gedrevenheid. Dit resulteerde in een nominatie voor de STAR Awards, die ze uiteindelijk in haar categorie won. 
Vanaf 4 september tot en met 8 november was er een online stemming. Uiteindelijk zijn er zo'n 40 duizend stemmen uitgebracht. Maedeh genoot regionale aandacht van onder andere Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Landelijk kreeg zij steun van Candy Dulfer, Jörgen Rayman en Eric Corton. Zij riepen hun volgers op Twitter op om op Maedeh te stemmen. 

Meer over Maedeh

Meer nieuws

Ontdek Techniek, een succesvolle avond Gister, woensdag 15 november, was de open avond Ontdek Techniek voor vierdejaars vmbo-leerlingen, ouders, volwassenen en bedrijven. De vestiging Drachten ontving ruim 150 gasten.
Studenten stellen activiteitenprogramma samen voor kinderen BSO en AZC Tweedejaars studenten (niveau 3 én 4) van de opleiding Pedagogisch medewerker hebben begin deze week een project buiten de school uitgevoerd.
Studenten Dienstverlening verzorgen lunch van A tot Z Een spannend moment. Dat was het gister voor de tweedejaars studenten van de opleiding Dienstverlening niveau 2. Er stond een examen ‘voeding’ op het programma.
Maedeh naar de finale Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala.  Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 
Student Rik Willems fabriceert schotklokken voor korfbalvereniging OWK Onlangs heeft korfbalvereniging OWK uit Oostwold bij JC-Electronics in Leek twee schotklokken in ontvangst genomen. Deze klokken zijn door onze student Rik Willems zelf gefabriceerd.

Pagina's