0900 8 996 996
(normaal tarief)

Maedeh naar de finale

Geplaatst op 10 november 2017

Onze student Maedeh Rahimi staat in de finale van het ambassadeursgala. 
Donderdag 23 november maakt zij kans om uitgeroepen te worden tot Landelijke Ambassadeur van het mbo. De finale vindt plaats in het Orpheus Theater van Apeldoorn. 

Een jury kiest uit de tien finalisten de winnaar. Wanneer Maedeh wint vertegenwoordigt zij een jaar lang het mbo. De Landelijke Ambassadeur van het afgelopen jaar, Lisanne Fons, liep een dag mee met de minister van OCW en reisde af naar Abu Dhabi om deel te nemen aan het International TVET Youth Forum. Hier spraken 300 jongeren met 70 verschillende nationaliteiten over beroepsvaardigheden van de toekomst. De prijs is dus geen sinecure. Daarnaast krijgt de winnaar 2500 euro te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. 

Verkiezing
Vorig jaar liep Maedeh stage bij leerbedrijf O3 Leeuwarden. Daar viel ze op door haar intelligentie, positiviteit, enthousiasme en gedrevenheid. Dit resulteerde in een nominatie voor de STAR Awards, die ze uiteindelijk in haar categorie won. 
Vanaf 4 september tot en met 8 november was er een online stemming. Uiteindelijk zijn er zo'n 40 duizend stemmen uitgebracht. Maedeh genoot regionale aandacht van onder andere Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant. Landelijk kreeg zij steun van Candy Dulfer, Jörgen Rayman en Eric Corton. Zij riepen hun volgers op Twitter op om op Maedeh te stemmen. 

Meer over Maedeh

Meer nieuws

Onderwijsassistent in spé organiseren Koningsspelen Vrijdag 20 april jl. hebben tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent Koningsspelen georganiseerd.
"Ik wil dit afmaken voor mijn jongens" Met onze bedrijfsopleidingen bieden we veel mensen een nieuwe kans op verdere ontwikkeling. Dat geldt ook voor Lusy Kook, die met haar 24 jaar al een bewogen leven achter de rug heeft. Haar drie zoontjes zijn haar belangrijkste motivatiebron om te blijven knokken voor een diploma.
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontvangt certificaat Taalakkoord Op 23 april 2018 werd het ‘certificaat van aansluiting bij het Taalakkoord’ uitgereikt aan ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Directeur Paul Molenaar en opleidingsadviseur Hans Huiskes namen dit certificaat in ontvangst. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen wil meer zichtbaarheid geven aan het Taalakkoord.
5 mei Share Freedom! 'Geef vrijheid door'. Voor onze studenten is dat niet zomaar een loze leus. Als ROC Friese Poort zijn we bijzonder betrokken bij het Bevrijdingsfestival en we vinden het erg belangrijk dat onze studenten stilstaan bij de achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag. Een moment waarop we met zijn allen stilstaan bij de vrijheid en ook onvrijheid in deze wereld.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Een organisatie moet een aantal technische en organisatorische maatregelen doorvoeren en medewerkers dienen op de hoogte te zijn van wat straks wel en niet meer mag. 

Pagina's