Maatwerktraject MBO4: Nu al een persoonlijke overwinning!

dinsdag 22 februari 2022

In september 2021 zijn 37 medewerkers van Rabobank gestart met het maatwerktraject Bank- en verzekeringswezen MBO 4. Ze zijn inmiddels een halfjaar onderweg. Het 'nieuwe' is er vanaf, de eerste stagebezoeken zijn geweest en de maand januari stond in het teken van de eerste examens. Beernt Sietsma, medewerker Dagelijkse Bankzaken, Nikki Ray, adviseur Bedrijven en Djoke Rispens, docent en stagebegeleider van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs vertellen hoe zij het traject ervaren. 

Constant balanceren en evenwicht zoeken

Beernt vindt de vakken niet moeilijk en de stof behapbaar. "Het is vooral de hoeveelheid tijd die ik moet steken in de keuzevakken". Nikki geeft ook aan dat vooral de hoeveel stof pittig is. "Het combineren van dit traject met werk en privé is constant balanceren en evenwicht vinden wanneer je wat doet". 

Van examenstress naar een examendag met een lach

Nikki was nerveus voor de examendag. Ze zag er tegenop en tilde er zwaar aan. Zoals haar teamlead Marisca Hoche tegen haar zei: "Je bent veel te streng voor jezelf". Achteraf heeft ze een hele fijne dag gehad. Ze heeft leuke gesprekken met mede studenten en collega's gevoerd die ze nog niet goed kende en veel gelachen. Uiteraard is ze blij dat ze alles met een voldoende heeft kunnen afronden.

 

"Durf te vragen. Durf je te laten horen als je iets niet snapt en dan zal je merken dat je van alle kanten wordt geholpen" - Nikki

Sleutel tot succes

Beernt is de Rabobank erg dankbaar om het diploma is zo'n kort mogelijke tijd te halen en blij dat hij hierdoor mogelijkheden binnen de bank krijgt om zich te ontwikkelen. Nikki is heel erg blij dat ze de kans heeft gepakt om de opleiding te gaan doen en vindt de begeleiding vanuit ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs super. "Leerkrachten zijn altijd bereikbaar en acteren heel snel op een hulpvraag door bijvoorbeeld even een kwartiertje via Teams te bellen en mij te helpen met een rekensom".

 

Djoke is goudeerlijk 

Nikki en Beernt beginnen beide te glimlachen als ze het over de band met Djoke hebben. Djoke is docent en stagebegeleider bij de ROC Friese Poort voor volwassenen. Ze is bereikbaar, reageert snel en er is vertrouwen dat ze er altijd voor je is. Nikki heeft al eens ervaren dat er helemaal doorheen zat. Ze stuurde Djoke een berichtje en werd binnen 5 minuten door haar gebeld. Djoke wist precies wat Nikki nodig had om haar te motiveren. En zo heeft Beernt een weddenschap met Djoke wie het beste cijfer voor de Wft PE Vermogen gaat halen. Wie verliest, trakteert de ander op iets lekkers.

Zo trots

Het traject was voor Rabobank en ROC Friese Poort Volwassenenopleidingen een nieuw avontuur. Er is veel beleefd en nu de eerste resultaten zien, is er een opluchting en overwinning zichtbaar. Wat zijn we trots en wat geeft het enthousiasme van deze 37 volwassen studenten een boost!

Djoke verwoordt dat heel mooi. "Er zitten studenten bij die niet alleen de examens halen, maar zichzelf ook weten te overwinnen". Dat is voor Djoke het mooiste om te zien. Dat studenten ervaren dat ze het kunnen en zich nooit meer hoeven te bewijzen dat ze het niveau hebben. Djoke neemt letterlijk een petje af voor het doorzettingsvermogen van deze groep. De komende periode kijkt ze uit naar het afrondende assesment, laatste examens en het feestje om het traject goed af te sluiten. 

 

Neem contact op voor meer informatie over een maatwerktraject

Het traject dat deze 37 medewerkers van de Rabobank volgens is een maatwerktraject. Ben jij een werkgever? En ben je benieuwd wat mogelijk is? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Sieger Beerda. Dit kan per e-mail naar sbeerda@rocfriesepoort.nl of door te bellen naar 06 34 33 94 29