0900 8 996 996
(normaal tarief)

Lancering Voucherregeling MKB Fryslân

Geplaatst op 29 maart 2018

De provincie Fryslân heeft tijdens de Business Contact Dagen in Leeuwarden de Voucherregeling MKB Fryslân gelanceerd. Met de regeling wil de provincie zoveel mogelijk mkb’ers stimuleren om zich verder te ontwikkelen. 


Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigde de eerste voucher aan Vriesia Glas uit Sneek.

Vanaf 20 maart 2018 kunnen mkb’ers in de provincie Fryslân subsidie ontvangen voor het vergroten van hun kennisniveau op het gebied van bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR. 50% van de kosten voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige of deelname aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminar of cursussen worden vergoed. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro. Het budget voor 2018 is 900.000 euro. Een deel daarvan is bedoeld voor projecten die zich richten op strategische HR. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Nieuwsgierig welke opleidingen, cursussen of trainingen wij aanbieden? Bekijk ons opleidingsaanbod.

VOUCHERREGELING MKB FRYSLÂN 2018
Groei verder met je bedrijf. Mkb’ers in de provincie Fryslân kunnen subsidie ontvangen voor het vergroten van hun kennisniveau op het gebied van bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR. 50% van de kosten voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige of deelname aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminars of cursussen zijn subsidiabel. Er is een apart subsidiebudget voor projecten gericht op strategische HR.

In het kort

Voor wie
Ondernemers in midden- en kleinbedrijf gevestigd en actief in de provincie Fryslân.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Het inschakelen van een onafhankelijke deskundige
  • Het deelnemen aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminars of cursussen

Wat zijn de voorwaarden?

  • Het project richt zich op innovatie, bedrijfsontwikkeling of strategische HR
  • De onafhankelijke deskundige kan op grond van zijn opleiding en ervaring het project uitvoeren
  • Er zijn nog geen contracten aangegaan vóór het indienen van de subsidieaanvraag
  • Het project wordt binnen 6 maanden na toezegging van de subsidie afgerond

Subsidie aanvragen of verder lezen? Kijk op SNN.nl

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's