0900 8 996 996
(normaal tarief)

Lancering Voucherregeling MKB Fryslân

Geplaatst op 29 maart 2018

De provincie Fryslân heeft tijdens de Business Contact Dagen in Leeuwarden de Voucherregeling MKB Fryslân gelanceerd. Met de regeling wil de provincie zoveel mogelijk mkb’ers stimuleren om zich verder te ontwikkelen. 


Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigde de eerste voucher aan Vriesia Glas uit Sneek.

Vanaf 20 maart 2018 kunnen mkb’ers in de provincie Fryslân subsidie ontvangen voor het vergroten van hun kennisniveau op het gebied van bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR. 50% van de kosten voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige of deelname aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminar of cursussen worden vergoed. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro. Het budget voor 2018 is 900.000 euro. Een deel daarvan is bedoeld voor projecten die zich richten op strategische HR. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Nieuwsgierig welke opleidingen, cursussen of trainingen wij aanbieden? Bekijk ons opleidingsaanbod.

VOUCHERREGELING MKB FRYSLÂN 2018
Groei verder met je bedrijf. Mkb’ers in de provincie Fryslân kunnen subsidie ontvangen voor het vergroten van hun kennisniveau op het gebied van bedrijfsontwikkeling, innovatie en strategische HR. 50% van de kosten voor het inschakelen van een onafhankelijke deskundige of deelname aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminars of cursussen zijn subsidiabel. Er is een apart subsidiebudget voor projecten gericht op strategische HR.

In het kort

Voor wie
Ondernemers in midden- en kleinbedrijf gevestigd en actief in de provincie Fryslân.

Waarvoor kun je subsidie krijgen?

  • Het inschakelen van een onafhankelijke deskundige
  • Het deelnemen aan (in-company) opleidingen, trainingen, seminars of cursussen

Wat zijn de voorwaarden?

  • Het project richt zich op innovatie, bedrijfsontwikkeling of strategische HR
  • De onafhankelijke deskundige kan op grond van zijn opleiding en ervaring het project uitvoeren
  • Er zijn nog geen contracten aangegaan vóór het indienen van de subsidieaanvraag
  • Het project wordt binnen 6 maanden na toezegging van de subsidie afgerond

Subsidie aanvragen of verder lezen? Kijk op SNN.nl

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's