Kansen voor talenten in Elektronica door voorschakelklas bij Neways

vrijdag 01 oktober 2021

Neways In de opleiding van tien weken worden alle grondbeginselen van elektronica behandeld en leert men hoe een productieproces er van A tot Z uitziet van PCBA’s (printplaten) tot volledige eindproducten. Door een combinatie van werken en leren krijgen de deelnemers een mooie indruk van elektronica en de kans om zich verder te ontwikkelen.  

De helft van de deelnemers is reeds werkzaam bij Neways en de andere helft gaat nieuw starten. De nieuwe medewerkers zijn zij-instromers en in samenwerking tussen de Gemeente Leeuwarden en Tempo Team uitzendbureau geworven voor dit traject. Zij starten met een stage bij Neways en leren het vak van productiemedewerker elektronica met behoud van uitkering tijdens het opleidingstraject. Indien het van beide kanten goed bevalt, blijven de medewerkers werkzaam voor Neways. Gezien de groeiverwachting van Neways kunnen kandidaten uitgaan van werk voor langere tijd met vaste uren.

Neways

Neways is gespecialiseerd in ontwikkeling, engineering, productie, distributie en aftersales service van elektronische maatproducten en maakt een sterke groei door. De organisatie ervaart de schaarste aan goed opgeleid personeel. ‘Dit traject is tot stand gekomen na een intensieve samenwerking tussen de Gemeente Leeuwarden, de beide ROC’s en Neways. Met dit project snijdt het mes aan twee kanten: enerzijds geven we hiermee een positieve impuls aan het opleidingsniveau van de productiemedewerkers in onze organisatie, terwijl tegelijkertijd voor kandidaten kansen ontstaan om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren en/of die zich willen laten omscholen’, aldus Michel Postma, Managing Director Neways Leeuwarden over de aanleiding van de voorschakelklas.

De opleiding vindt bij de verschillende scholen en bij Neways plaats. ’Mooi dat we van start kunnen met dit prachtige initiatief. Door samen te werken bereiken we voor studenten, bedrijfsleven, gemeente en ROC's meer dan dat we ieder apart voor elkaar zouden krijgen. Samen sterk in de regio!’, aldus Fenke Rond, Directeur Techniek en Technologie, Friesland College Leeuwarden.

Heeft jouw bedrijf interesse in een maatwerk traject? Neem contact op met onze opleidingsadviseur Jacob de Vries via jacdevries@rocfriesepoort.nl

 

 

Een leven lang leren

Het gat dichten tussen vraag en aanbod Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaa...
18 november 2022