0900 8 996 996
(normaal tarief)

Groot Nederlands dictee bij ROC Friese Poort

Geplaatst op 13 april 2018

De Nederlandse taal is belangrijk in het onderwijs, ook in het mbo. Daarom organiseert ROC Friese Poort op maandag 23 april van 19.30 uur tot 21.00 uur het groot Nederlands ROC-Dictee in de vestiging
Drachten (gebouw C).

“Nederlands belangrijk in het mbo”
Initiatiefnemer van dit evenement is mbo-docent van het jaar 2017 Conrad Berghoef, tevens docent Nederlands bij ROC Friese Poort. “Het Groot Dictee der Nederlands taal mag dan zijn gestopt, wij gaan verder.  We organiseren het groot ROC-Dictee omdat de laatste jaren het vak Nederlands in het mbo steeds belangrijker is geworden. Niet alleen ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden, ook grammatica en spelling spelen een grote rol. Zelf gebruik ik daarbij graag de aloude werkvorm van het dictee. Niet alleen goed voor spelling en woordenschat, maar ook voor het concentratievermogen. Graag ga ik met mijn studenten de uitdaging aan met andere belangstellenden.”

Competitie
Studenten nemen het tijdens het ROC-dictee op tegen hun ouders, medewerkers en docenten van ROC Friese Poort, medewerkers van stagebedrijven en andere belangstellenden. Wie meedoet aan het dictee moet serieus aan de bak. Voor degene die de minste fouten heeft gemaakt en voor de beste student is er een prijs te winnen.

Meedoen?
Wie zijn Nederlands wil testen, kan zich nog steeds aanmelden voor het grote Nederlands ROC-Dictee. Aanmelden kan via rocdictee@rocfriesepoort.nl.  Deelname aan het dictee is gratis.

Meer nieuws

Onderwijsassistent in spé organiseren Koningsspelen Vrijdag 20 april jl. hebben tweedejaars studenten van de opleiding Onderwijsassistent Koningsspelen georganiseerd.
"Ik wil dit afmaken voor mijn jongens" Met onze bedrijfsopleidingen bieden we veel mensen een nieuwe kans op verdere ontwikkeling. Dat geldt ook voor Lusy Kook, die met haar 24 jaar al een bewogen leven achter de rug heeft. Haar drie zoontjes zijn haar belangrijkste motivatiebron om te blijven knokken voor een diploma.
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen ontvangt certificaat Taalakkoord Op 23 april 2018 werd het ‘certificaat van aansluiting bij het Taalakkoord’ uitgereikt aan ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Directeur Paul Molenaar en opleidingsadviseur Hans Huiskes namen dit certificaat in ontvangst. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen wil meer zichtbaarheid geven aan het Taalakkoord.
5 mei Share Freedom! 'Geef vrijheid door'. Voor onze studenten is dat niet zomaar een loze leus. Als ROC Friese Poort zijn we bijzonder betrokken bij het Bevrijdingsfestival en we vinden het erg belangrijk dat onze studenten stilstaan bij de achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag. Een moment waarop we met zijn allen stilstaan bij de vrijheid en ook onvrijheid in deze wereld.
Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Een organisatie moet een aantal technische en organisatorische maatregelen doorvoeren en medewerkers dienen op de hoogte te zijn van wat straks wel en niet meer mag. 

Pagina's