0900 8 996 996
(normaal tarief)

Groot Nederlands dictee bij ROC Friese Poort

Geplaatst op 13 april 2018

De Nederlandse taal is belangrijk in het onderwijs, ook in het mbo. Daarom organiseert ROC Friese Poort op maandag 23 april van 19.30 uur tot 21.00 uur het groot Nederlands ROC-Dictee in de vestiging
Drachten (gebouw C).

“Nederlands belangrijk in het mbo”
Initiatiefnemer van dit evenement is mbo-docent van het jaar 2017 Conrad Berghoef, tevens docent Nederlands bij ROC Friese Poort. “Het Groot Dictee der Nederlands taal mag dan zijn gestopt, wij gaan verder.  We organiseren het groot ROC-Dictee omdat de laatste jaren het vak Nederlands in het mbo steeds belangrijker is geworden. Niet alleen ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden, ook grammatica en spelling spelen een grote rol. Zelf gebruik ik daarbij graag de aloude werkvorm van het dictee. Niet alleen goed voor spelling en woordenschat, maar ook voor het concentratievermogen. Graag ga ik met mijn studenten de uitdaging aan met andere belangstellenden.”

Competitie
Studenten nemen het tijdens het ROC-dictee op tegen hun ouders, medewerkers en docenten van ROC Friese Poort, medewerkers van stagebedrijven en andere belangstellenden. Wie meedoet aan het dictee moet serieus aan de bak. Voor degene die de minste fouten heeft gemaakt en voor de beste student is er een prijs te winnen.

Meedoen?
Wie zijn Nederlands wil testen, kan zich nog steeds aanmelden voor het grote Nederlands ROC-Dictee. Aanmelden kan via rocdictee@rocfriesepoort.nl.  Deelname aan het dictee is gratis.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's