0900 8 996 996
(normaal tarief)

Groot Nederlands dictee bij ROC Friese Poort

Geplaatst op 13 april 2018

De Nederlandse taal is belangrijk in het onderwijs, ook in het mbo. Daarom organiseert ROC Friese Poort op maandag 23 april van 19.30 uur tot 21.00 uur het groot Nederlands ROC-Dictee in de vestiging
Drachten (gebouw C).

“Nederlands belangrijk in het mbo”
Initiatiefnemer van dit evenement is mbo-docent van het jaar 2017 Conrad Berghoef, tevens docent Nederlands bij ROC Friese Poort. “Het Groot Dictee der Nederlands taal mag dan zijn gestopt, wij gaan verder.  We organiseren het groot ROC-Dictee omdat de laatste jaren het vak Nederlands in het mbo steeds belangrijker is geworden. Niet alleen ligt de nadruk op communicatieve vaardigheden, ook grammatica en spelling spelen een grote rol. Zelf gebruik ik daarbij graag de aloude werkvorm van het dictee. Niet alleen goed voor spelling en woordenschat, maar ook voor het concentratievermogen. Graag ga ik met mijn studenten de uitdaging aan met andere belangstellenden.”

Competitie
Studenten nemen het tijdens het ROC-dictee op tegen hun ouders, medewerkers en docenten van ROC Friese Poort, medewerkers van stagebedrijven en andere belangstellenden. Wie meedoet aan het dictee moet serieus aan de bak. Voor degene die de minste fouten heeft gemaakt en voor de beste student is er een prijs te winnen.

Meedoen?
Wie zijn Nederlands wil testen, kan zich nog steeds aanmelden voor het grote Nederlands ROC-Dictee. Aanmelden kan via rocdictee@rocfriesepoort.nl.  Deelname aan het dictee is gratis.

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's