0900 8 996 996
(normaal tarief)

Geen vlees in kantines ROC Friese Poort

Geplaatst op 07 maart 2018

Op vrijdag 9 maart zijn er geen vleesproducten in de kantines van ROC Friese Poort te krijgen. We haken hiermee aan bij de Nationale week zonder vlees. En niet een week per jaar, maar structureel een dag per week als het aan voorzitter van het college van bestuur Remco Meijerink ligt. ‘Ik schrok van een artikel dat ik onlangs las. Één week geen vlees eten betekent voor het watergebruik hetzelfde als 7 maanden niet douchen. En qua CO2-uitstoot een besparing gelijk aan 114 kilometer niet autorijden.’

Steentje bijdragen aan het milieu

Omzien naar elkaar en een respectvolle en zorgvuldige omgang met haar omgeving is voor ROC Friese Poort belangrijk. Daar hoort ook een duurzame bedrijfsvoering bij. ‘Door structureel één dag per week vlees van het menu te schrappen, kunnen ook wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Als we uitgaan van een gemiddelde vleesconsumptie van 50 gram per persoon per dag kan dat met 16.000 studenten en medewerkers wekelijks een besparing opleveren van 5,9 miljoen liter water en een CO2-uitstoot van 65.660 km autorijden.’, aldus Meijerink. ROC Friese Poort wil in overleg met de cateraar structureel invulling geven aan één vleesloze dag per week in alle kantines.

Gezonde schoolkantine

Binnen ROC Friese Poort was er al aandacht voor gezonde voeding in de schoolkantines. Alle kantines voldoen aan de Richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum en zijn in het bezit van de zilveren Gezonde Schoolkantine Schaal.

Meer nieuws

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons.
Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.

Pagina's