0900 8 996 996
(normaal tarief)

Geen vlees in kantines ROC Friese Poort

Geplaatst op 07 maart 2018

Op vrijdag 9 maart zijn er geen vleesproducten in de kantines van ROC Friese Poort te krijgen. We haken hiermee aan bij de Nationale week zonder vlees. En niet een week per jaar, maar structureel een dag per week als het aan voorzitter van het college van bestuur Remco Meijerink ligt. ‘Ik schrok van een artikel dat ik onlangs las. Één week geen vlees eten betekent voor het watergebruik hetzelfde als 7 maanden niet douchen. En qua CO2-uitstoot een besparing gelijk aan 114 kilometer niet autorijden.’

Steentje bijdragen aan het milieu

Omzien naar elkaar en een respectvolle en zorgvuldige omgang met haar omgeving is voor ROC Friese Poort belangrijk. Daar hoort ook een duurzame bedrijfsvoering bij. ‘Door structureel één dag per week vlees van het menu te schrappen, kunnen ook wij ons steentje bijdragen aan een beter milieu. Als we uitgaan van een gemiddelde vleesconsumptie van 50 gram per persoon per dag kan dat met 16.000 studenten en medewerkers wekelijks een besparing opleveren van 5,9 miljoen liter water en een CO2-uitstoot van 65.660 km autorijden.’, aldus Meijerink. ROC Friese Poort wil in overleg met de cateraar structureel invulling geven aan één vleesloze dag per week in alle kantines.

Gezonde schoolkantine

Binnen ROC Friese Poort was er al aandacht voor gezonde voeding in de schoolkantines. Alle kantines voldoen aan de Richtlijnen Gezonde Voeding van het Voedingscentrum en zijn in het bezit van de zilveren Gezonde Schoolkantine Schaal.

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's