Terug

#FP-Stories Studierichtingweek IT

woensdag 04 november 2020

Bedrijven staan te springen om mensen met actuele kennis op het gebied van cloud computing, security en applicatieontwikkeling. De kans op een baan in de IT-business is uitstekend. 

Bedrijven staan te springen om mensen met actuele kennis op het gebied van cloud computing, security en applicatieontwikkeling. De kans op een baan in de IT-business is uitstekend. Deze week staat de studierichting IT(Informatietechnologie) centraal! Welke opleidingen bieden we, wat zeggen onze studenten hierover en wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Bekijk video's, lees interviews en meld je aan voor de  Online Oriëntatieweek!

Meer klaar voor de toekomst kun je niet worden

Heeft u wel eens op de site van een autofabrikant uw eigen auto samengesteld? Kleur, diverse opties, stoelbekleding, wel of niet een open dakje en doe eens gek, een over the top audiosysteem. Stelt u zich voor dat een druk op de ok-knop de productie van die auto doet starten. Een veelheid aan processen en onderdelen wordt softwarematig gepland en via netwerken aan elkaar gekoppeld. Logistiek van onderdelen, voorfabricage, kleurstellingen, alles op de juist tijd op de juiste plek samenvloeiend en geproduceerd tot ‘uw’ auto; inclusief de versturing van de factuur en de afleverdatum. Dat is waar Smart Industry naar toe gaat.

Lees het hele interview op NoordZ.

Smart Industry

Douwe Gnodde - Applicatie- en mediaontwikkelaar

Toen Douwe voor eerste stage bij Skrepr kwam, ging het op school niet zo goed. “Ik haalde het steeds met de hakken over de sloot”, vertelt hij. “Pas toen ik in de praktijk aan de slag ging, viel alles op z’n plek en wist ik: dit is het werk voor mij.”

Sommige onderdelen van de opleiding interesseerden Douwe, maar andere niet. “Ik vond het leuk om op de computer te werken, maar we moesten ook documentatie maken en dat vak vond ik niet leuk. Ik snapte niet waarom ik dat moest leren. Pas bij Skrepr zag ik het verband. Ik begrijp nu dat de documentatie een soort recept is, dat je moet opschrijven voordat je kunt gaan koken. De klant weet dan ook wat je gaat maken.” 

Cyber Security

Liban Weyrah
IT Media & Games

Liban is nu typisch zo'n whizzkid dat je alles kan vragen op IT-gebied. In december 2019 installeerde ROC Friese Poort Renze Tjoelker als practor voor het practoraat Digitale Weerbaarheid. Liban Weyrah heeft vanaf de start het nieuw opgezette practoraat gesteund. Dit deed hij onder andere door op inbraakpreventie-avonden (georganiseerd i.s.m. gemeente en politie) het publiek te tonen hoe het gesteld is met de beveiliging van de wifi-netwerken. Hij heeft dit gedaan voor onder andere Camminghaburen en Nijlân. Hiermee bracht hij het belang van Cyber Security perfect onder de aandacht en zorgde hij voor een mooie start van het practoraat Digitale Weerbaarheid. In 2020 was Liban een van de finalisten van de STAR Awards.