Terug

#FP-Stories studierichtingweek Horeca en Hospitality Management

dinsdag 01 december 2020

Werken in de Horeca en Hospitality Management is veelzijdig en afwisselend. Je kunt allerlei kanten op. Je kunt terechtkomen in hotels, restaurants, eetcafés, maar ook in attractieparken, congrescentra en op cruiseschepen. 

Werken in de Horeca en Hospitality Management is veelzijdig en afwisselend. Je kunt allerlei kanten op. Je kunt terechtkomen in hotels, restaurants, eetcafés, maar ook in attractieparken, congrescentra en op cruiseschepen. Deze week staat de studierichting Horeca en Hospitality Management centraal! Welke opleidingen bieden we, wat zeggen onze studenten hierover en wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Bekijk video's en lees interviews. 

Robin de Kroon - Gastronoom/sommelier

"Eten en wijn kunnen elkaar versterken in sfeer en smaakbeleving. Inmiddels weet ik daar al heel veen van. Bij welke opleiding kun je nu zeggen dat je voor je examen wijn proeft? Ik droom er van om later bij een groot bedrijf sommelier te zijn. Landgoed Lauswolt lijkt mij een mooie plek om mijn vak uit te voeren. Toen ik klein was vond ik het al leuk om gasten te helpen of om thuis de tafels netjes op te dekken met mooie wijnglazen. Mensen helpen, daar komt mijn gedrevenheid vandaan. Dit alles altijd met een glimlach, ik lach vaak dat hoort bij mij en maakt mij een goede sommelier. Het is een bonus als er iemand gezellig aan je tafel komt vertellen over welke wijn er bij welk gerecht past." 

Robin

Marit van Noordenburg

Marit van Noordenburg - Manager Ondernemer Horeca

"Toen ik op zoek was naar een opleiding zocht ik naar een kleine en gezellige school waar ik geen nummer zou zijn. Toen kwam ik bij ROC Friese Poort uit. Na een gesprek met de enthousiaste docenten heb ik mij aangemeld. Mijn tijd bij ROC Friese Poort wil ik benutten om mij zo breed mogelijk te oriënteren. Daarom wil ik graag bij grote en kleine hotels stage lopen. Tijdens stage en in de lessen stel ik altijd super veel vragen. Ik wil graag weten hoe en waarom sommige dingen gaan zoals ze gaan." 

Ruben en Marrit

Skills The Finals

In maart vinden de Nederlandse kampioenschappen vakwedstrijden plaats. Oftewel Skills The Finals. Namens ROC Friese Poort doen Ruben van Zanten en Marit van Noordenburg mee. Ruben als Kok en Marit in de vakwedstrijd Gastvrouw. Vorig jaar werd Ruben 2e van Nederland. 

Bekijk zijn voorbereiding