Terug

#FP-Stories Studierichtingweek Bouw en Infra & Techniek

woensdag 23 september 2020

Week 39 staat dit schooljaar bij ons op social media in het teken van de studierichtingen Bouw en Infra en Techniek. Wat kun je allemaal worden met een diploma in deze richting en met welke projecten houd jij je bezig tijdens je studie? 

Studierichting

Week 39 staat dit schooljaar bij ons op social media in het teken van de studierichtingen Bouw en Infra en Techniek. Wat kun je allemaal worden met een diploma in deze richting en met welke projecten houd jij je bezig tijdens je studie? 

SIeberen web

Siebren Hoekstra - Allround Timmerman 

Dromen
“Mijn kennis overdragen op anderen, dat lijkt me echt mooi om te doen. Mijn vader deed dat ook bij mij. Hij heeft 25 jaar als timmerman gewerkt en ik heb veel van hem geleerd. Uiteindelijk wil ik praktijkdocent worden. In het mbo of op een middelbare school, dat weet ik nog niet. Voor het zover is, wil ik eerst als uitvoerder aan het werk. Als uitvoerder zorg je ervoor dat het werk op de bouwplaats allemaal goed verloopt en ben je ook op de bouw aanwezig. Soms zit je ook op kantoor om daar administratieve klussen te doen. Bijvoorbeeld werkplanningen maken.”
 

Egbert de Vries - Werkvoorbereider Elektrotechniek

Doen
“Thuis kan ik het sleutelen met elektrotechniek niet laten. Als kind was ik al bezig met Knex en later met het sleutelen aan brommers. Thuis heb ik een hokje in de tuin gebouwd en daar heb ik stroom heengeleid. Ik heb er ook domotica in aangebracht. Zo gaat het licht aan als je binnenkomt en ik heb camera’s in het hout verwerkt, waardoor ik in huis een melding krijg als er iemand in de tuin is. Mijn werk is dus ook wel mijn hobby, en andersom. Mooi toch? Op het hbo verwacht ik nog dieper op de stof in te gaan en dan met name juridische en bedrijfskundige zaken. Als je bij een werkoverleg zit, wordt eigenlijk verwacht dat je hier iets van weet. Het gaat om grote bedragen en de verantwoordelijkheid is groot. Daarom ga ik door met leren. Het zal best pittig worden, maar zo kan ik nog beter worden in dit werk!”

De Vries

Jasper Wielinga

Jasper Wielinga - Werktuigbouwkundige Installaties (Eerste monteur woning)

Dromen
“Later zie ik mezelf in een busje van klus naar klus rijden. Op het ene adres doe ik onderhoud aan een cv-ketel, op het andere adres leg ik een extra radiator aan of repareer ik een waterleiding. De afwisseling en vrijheid in het werk vind ik leuk. En als je weggaat, zijn mensen weer blij. Ik hou ervan om met mijn handen te werken en mijn vader doet ook onderhoud aan cv-ketels. Dus was het logisch om deze opleiding te doen. Als Eerste monteur woning ben je bezig met water, gas en verwarming. Dat kan onderhoud zijn, maar ook aanleg. Voor mij is het perfect dat je bij dit werk veel onderweg bent, want ik kan niet lang stilzitten.”

Bouw en Infra project Talenpaviljoen wint LC Awards 2018!

Acht Bouw en Infra studenten timmerden vier weken lang in de loods van het voormalige Zwettemeubelen aan twintig grote houten schillen. Deze schillen vormen de hoepelrok van een moeder, een mem, in de Prinsentuin bij het Talenpaviljoen. Een initiatief in het kader van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018. Met dit project wonnen de studenten een LC Awards 2018 voor het beste mbo-project van het jaar! 

Ben jij benieuwd welke opleidingen we allemaal hebben kijk dan hier:

Bouw en Infra
www.rocfriesepoort.nl/scholieren/richtingen/bouw-en-infra

Techniek:
www.rocfriesepoort.nl/scholieren/richtingen/techniek