Terug

#FP-Stories Dag van de Leraar

maandag 05 oktober 2020

De 'Dag van de Leraar' valt in de Nationale Onderwijsweek en is als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. Ook bij ROC Friese Poort geven wij graag aandacht aan deze mooie dag! 

De 'Dag van de Leraar' valt in de Nationale Onderwijsweek en is als een feestdag voor alle leraren in Nederland. Op deze dag wordt wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. Ook bij ROC Friese Poort geven wij graag aandacht aan deze mooie dag! 

Appel

Zonder onze studenten kunnen wij niet, maar zonder onze docenten kunnen zij niet. Onze docenten geven niet alleen maar les, maar spelen ook een belangrijke rol in de vorming van onze studenten. Alle reden dus om hen in het zonnetje te zetten. Jaarlijks doen wij dit met onze STAR Awards. Het excellentiefeest van ROC Friese Poort. Afgelopen jaar won Nancy de With de titel Docent van het jaar 2020. 
 

Nancy de With

Verzorgende IG volwassenenonderwijs Leeuwarden

Nancy is iemand die kwaliteit hoog in het vaandel heeft en veel praktijkervaring mee brengt. Ze is bereid om collega's te helpen en is een echte steun voor haar studenten. Haar lessen zijn altijd interessant en voorzien van goede praktijkvoorbeelden. Ze is duidelijk en geeft de studenten de ruimte om de eigen regie te pakken. In een korte tijd heeft ze zich gekwalificeerd vaneen ongediplomeerd docent naar een zeer ervaren docent. En niet onbelangrijk met heel veel liefde voor haar vakgebied.

Dag van de leraar

In gesprek met de minister

Op de Dag van de Leraar ging onze docent Conrad samen met Abdelouahed van ROC Midden Nederland in gesprek met minister van Engelshoven. Samen spraken zij over lesgeven in het mbo, stages en over het online onderwijs. "Ik heb mijn zorgen over het online onderwijs geuit, pedagogisch mis je toch een aantal dingen," aldus Conrad. "De minister kon zich hier in vinden, je hebt de studenten een stuk minder in beeld." 
 

De baan van het leven

Conrad is ambassadeur van De baan van het leven. Een initiatief van het ministerie van OCW. Dit doen zij om het lerarenvak voor het voetlicht te brengen. Deze actie is voor herintreders en nieuwe docenten om het eerlijke verhaal over lesgeven in het onderwijs te vertellen. 

Podcast - Conrad, Iris, Quincy, Sandra

Conrad Berghoef en Quincy van Dijk, ambassadeurs van 'De baan van het leven, spreken met docenten Iris Driessen en Sandra Kleefstra over het lerarenvak. Iris is docente Nederlands aan het Hyperion Lyceum in Amsterdam, Sandra werkt als zij-instroomster aan ROC Friese Poort Leeuwarden als docente Verpleegkunde.