0900 8 996 996
(normaal tarief)

Drone-onderwijs op ROC Friese Poort

Geplaatst op 23 juni 2017

ROC Friese Poort gaat als eerste mbo-instelling in de regio opleidingen voor het vliegen met drones en het keuzedeel drone-visueel aanbieden. Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend met een van de experts op het gebied van drone-opleidingen, de Dutch Drone Academy. In samenwerking met deze partij wordt de ROC-light opleiding voor volwassenen exclusief in de regio Friesland, Groningen en de kop van de Noordoostpolder aangeboden. Het keuzedeel drone-visueel kan straks door alle studenten van ROC Friese Poort gevolgd worden. Experts, zoals Mark Woortmeijer van Customedrone.nl, gaven tijdens de aftrap een kijkje in de toekomst van de drones en er waren drone-demonstraties.

Behoefte aan professionals door ontwikkeling drones
De ontwikkeling van drones neemt een vlucht waardoor er behoefte is aan professionals met verstand van zaken en de juiste papieren. In steeds meer beroepsgroepen worden drones voor verschillende doeleinden gebruikt. De mogelijkheden breiden steeds verder uit. Zo worden bijvoorbeeld windturbines en akkers geïnspecteerd met drones of worden drones ingezet bij de verkoop van huizen. Vanuit de overheid is er inmiddels wet- en regelgeving over het gebruik van drones.

Vooroplopen
“Wij vinden het belangrijk dat mensen dan ook verantwoord met drones om kunnen gaan. En weten wat wel en niet mag. Wat ons betreft kunnen onze studenten dat straks. Zij kunnen straks vooroplopen bij het gebruiken van drone-technieken. Onze studenten ontwikkelen en bedenken straks nieuwe toepassingen. Passend bij onze visie op onderwijs: het opleiden van vakmensen die klaar zijn voor de toekomst. We zien het keuzedeel drone-visueel als een waardevolle aanvulling op de opleiding van onze studenten”, zegt Micha van Akkeren voorzitter van het college van bestuur ROC Friese Poort.

Dutch Drone Academy
De Dutch Drone Academy is een veelgevraagde expert in de dronewereld. Zo waren zij eerder al betrokken bij de drone-wetgeving. Dutch Drone Academy is trots op haar samenwerkingen met MBO’s en andere leerbedrijven. “Het gevoel dat je indirect aan de wieg staat van honderden toekomstige drone-carrières is geweldig.”, aldus Parcival Hofland van de Dutch Drone Academy.

Meer informatie
Meer informatie over de drone-workshop voor volwassenen en bedrijven vindt u hier:

> Drones ROC-Light basis
> Drones ROC-Light PRO

 

 

 

Meer nieuws

SER aanjager doe-agenda LLO, mbo-scholen als goed voorbeeld aangehaald De MBO Raad heeft de SER geadviseerd om vooral te kijken naar de mogelijkheden die er in het mbo al zijn. Zo hebben Scalda en ROC Friese Poort tijdens de startbijeenkomst in drukbezochte workshops laten zien hoe zij werken met flexibele trajecten voor volwassenen, zowel in het bekostigd onderwijs als in het niet-bekostigd onderwijs. 
Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils Op woensdag 27 juni organiseren eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort een Zomerfair. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger Des Heils. De fair vindt plaats van 10.00-15.00 uur in de vestigingen Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Sneek.
Midden Yn ’e Mienskip Eventweek voor studenten van ROC Friese Poort Van 26 tot en met 29 juni 2018 staat ROC Friese Poort in Drachten in het teken van Leeuwarden-Fryslân 2018. Tijdens deze ‘Midden Yn ‘e Mienskip Eventweek kunnen studenten en medewerkers genieten van inspirerende workshops, kunst, theater, sport en muziek.
Team Drachten Drie winnaar van het Capture the Flag Event 2018 Ruim 100 ICT-studenten van ROC Friese Poort en medewerkers van Defensie bonden dinsdag 19 juni de strijd met elkaar aan tijdens een Capture the Flag Event in de vestiging Emmeloord. Winnaar van het Event werd ‘Team Drachten Drie’.
Resultaten JOB-Monitor 2018 Vanaf december 2017 konden onze studenten via de JOB-Monitor laten weten wat ze van onze school en hun opleiding vinden. De JOB-Monitor is het grootste landelijke onderzoek dat elke twee jaar in kaart brengt hoe tevreden mbo-studenten over hun onderwijs zijn.

Pagina's