0900 8 996 996
(normaal tarief)

Drone-onderwijs op ROC Friese Poort

Geplaatst op 23 juni 2017

ROC Friese Poort gaat als eerste mbo-instelling in de regio opleidingen voor het vliegen met drones en het keuzedeel drone-visueel aanbieden. Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend met een van de experts op het gebied van drone-opleidingen, de Dutch Drone Academy. In samenwerking met deze partij wordt de ROC-light opleiding voor volwassenen exclusief in de regio Friesland, Groningen en de kop van de Noordoostpolder aangeboden. Het keuzedeel drone-visueel kan straks door alle studenten van ROC Friese Poort gevolgd worden. Experts, zoals Mark Woortmeijer van Customedrone.nl, gaven tijdens de aftrap een kijkje in de toekomst van de drones en er waren drone-demonstraties.

Behoefte aan professionals door ontwikkeling drones
De ontwikkeling van drones neemt een vlucht waardoor er behoefte is aan professionals met verstand van zaken en de juiste papieren. In steeds meer beroepsgroepen worden drones voor verschillende doeleinden gebruikt. De mogelijkheden breiden steeds verder uit. Zo worden bijvoorbeeld windturbines en akkers geïnspecteerd met drones of worden drones ingezet bij de verkoop van huizen. Vanuit de overheid is er inmiddels wet- en regelgeving over het gebruik van drones.

Vooroplopen
“Wij vinden het belangrijk dat mensen dan ook verantwoord met drones om kunnen gaan. En weten wat wel en niet mag. Wat ons betreft kunnen onze studenten dat straks. Zij kunnen straks vooroplopen bij het gebruiken van drone-technieken. Onze studenten ontwikkelen en bedenken straks nieuwe toepassingen. Passend bij onze visie op onderwijs: het opleiden van vakmensen die klaar zijn voor de toekomst. We zien het keuzedeel drone-visueel als een waardevolle aanvulling op de opleiding van onze studenten”, zegt Micha van Akkeren voorzitter van het college van bestuur ROC Friese Poort.

Dutch Drone Academy
De Dutch Drone Academy is een veelgevraagde expert in de dronewereld. Zo waren zij eerder al betrokken bij de drone-wetgeving. Dutch Drone Academy is trots op haar samenwerkingen met MBO’s en andere leerbedrijven. “Het gevoel dat je indirect aan de wieg staat van honderden toekomstige drone-carrières is geweldig.”, aldus Parcival Hofland van de Dutch Drone Academy.

Meer informatie
Meer informatie over de drone-workshop voor volwassenen en bedrijven vindt u hier:

> Drones ROC-Light basis
> Drones ROC-Light PRO

 

 

 

Meer nieuws

Woningstichting Weststellingwerf in Duurzaam Doen Huis Vrijdag 14 september 2018 volgden ongeveer 35 medewerkers van woningstichting Weststellingwerf een workshop over hoe een woning te verduurzamen. De workshop vond plaats in het Duurzaam Doen Huis van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. 
Challenge ECOkubus voor bouwstudenten Sneek en Emmeloord Woensdag 12 september 2018 was de aftrap van de Challenge Ecokubus voor tweedejaars bouwstudenten Sneek en Emmeloord onder begeleiding van Frysklab. Het doel van deze Challenge is om samen met Heijmans Woningbouw Noord (Drachten) als opdrachtgever een Ecokubus te ontwerpen en te bouwen voor ROC Friese Poort in Sneek.
Convenant Zorggroep Liante en ROC Friese Poort De jarenlange goede samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Liante is bekrachtigd met de ondertekening van het convenant. De samenwerking en de resultaten zijn hiermee geborgd en dragen bij aan een leven lang ontwikkelen in de regio. 
Prinsjesdag 2018 promotie van het mbo Zonder mbo'ers geen Prinsjesdag. Van beveiliging tot visagie en van fotografie tot paardenverzorging. Het mbo was ruim aanwezig tijdens Prinsjesdag. 
Nieuw opleidingstraject in de ouderenzorg Zorgorganisaties Patyna en Noorderbreedte zijn op 10 september gestart met een gezamenlijk opleidingstraject in Noordwest Friesland voor zij-instromers. Samen met ROC Friese Poort worden 23 nieuwe medewerkers opgeleid tot maatschappelijk verzorgende. De deelnemers krijgen een vaste betaalde baan in de zorg.

Pagina's