0900 8 996 996
(normaal tarief)

Drone-onderwijs op ROC Friese Poort

Geplaatst op 23 juni 2017

ROC Friese Poort gaat als eerste mbo-instelling in de regio opleidingen voor het vliegen met drones en het keuzedeel drone-visueel aanbieden. Vandaag werd de samenwerkingsovereenkomst getekend met een van de experts op het gebied van drone-opleidingen, de Dutch Drone Academy. In samenwerking met deze partij wordt de ROC-light opleiding voor volwassenen exclusief in de regio Friesland, Groningen en de kop van de Noordoostpolder aangeboden. Het keuzedeel drone-visueel kan straks door alle studenten van ROC Friese Poort gevolgd worden. Experts, zoals Mark Woortmeijer van Customedrone.nl, gaven tijdens de aftrap een kijkje in de toekomst van de drones en er waren drone-demonstraties.

Behoefte aan professionals door ontwikkeling drones
De ontwikkeling van drones neemt een vlucht waardoor er behoefte is aan professionals met verstand van zaken en de juiste papieren. In steeds meer beroepsgroepen worden drones voor verschillende doeleinden gebruikt. De mogelijkheden breiden steeds verder uit. Zo worden bijvoorbeeld windturbines en akkers geïnspecteerd met drones of worden drones ingezet bij de verkoop van huizen. Vanuit de overheid is er inmiddels wet- en regelgeving over het gebruik van drones.

Vooroplopen
“Wij vinden het belangrijk dat mensen dan ook verantwoord met drones om kunnen gaan. En weten wat wel en niet mag. Wat ons betreft kunnen onze studenten dat straks. Zij kunnen straks vooroplopen bij het gebruiken van drone-technieken. Onze studenten ontwikkelen en bedenken straks nieuwe toepassingen. Passend bij onze visie op onderwijs: het opleiden van vakmensen die klaar zijn voor de toekomst. We zien het keuzedeel drone-visueel als een waardevolle aanvulling op de opleiding van onze studenten”, zegt Micha van Akkeren voorzitter van het college van bestuur ROC Friese Poort.

Dutch Drone Academy
De Dutch Drone Academy is een veelgevraagde expert in de dronewereld. Zo waren zij eerder al betrokken bij de drone-wetgeving. Dutch Drone Academy is trots op haar samenwerkingen met MBO’s en andere leerbedrijven. “Het gevoel dat je indirect aan de wieg staat van honderden toekomstige drone-carrières is geweldig.”, aldus Parcival Hofland van de Dutch Drone Academy.

Meer informatie
Meer informatie over de drone-workshop voor volwassenen en bedrijven vindt u hier:

> Drones ROC-Light basis
> Drones ROC-Light PRO

 

 

 

Meer nieuws

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons.
Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.

Pagina's