0900 8 996 996
(normaal tarief)

Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Geplaatst op 07 oktober 2017

Docent Conrad Berghoef van ROC Friese Poort is mbo-docent van het jaar geworden in de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar. Dat maakte minister Jet Bussemaker vandaag bekend tijdens het Lerarencongres. “Een docent die zichzelf totaal in dienst stelt van zijn studenten”, aldus de jury. De docent Nederlands weet door de inzet van verschillende media zijn studenten bij de les te houden en te inspireren.

In dienst van studenten

Volgens de jury wil Conrad een blijvende indruk op zijn studenten achterlaten. “Zijn studenten geven aan dat hij soms streng is maar altijd rechtvaardig. Als nieuwe ambassadeur wil Conrad opkomen voor de autonomie van de docent en de verbindende rol innemen in samenwerking met zijn collega’s.  Hij is bovendien niet bang om op tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient.” Op de vraag van minister Bussemaker wat Conrad geïnspireerd heeft om docent van het jaar te worden, geeft hij aan: “Doordat ik een jaar wat anders heb gedaan kwam ik met zoveel plezier weer in het onderwijs. Toen keek ik om mij heen en zag ik de leerlingen en dacht ik, wat heb ik jullie gemist.”

Aansluiten bij belevingswereld student

Voor zijn lessen maakt Conrad gebruik van verschillende media om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de student. Via zijn eigen Youtube-kanaal geeft hij extra uitleg over bijvoorbeeld grammatica. In de klas werkt hij vaak met de quizprogramma’s Kahoot en Metimeter. Afgelopen schooljaar stimuleerde hij tweedejaars studenten Verpleegkunde nog om hun eerste ervaringen in de zorg op papier te zetten. Het leverde een verzameling grappige, ontroerende en soms hilarische verhalen op. Hij bracht de verhalen uit met het boek 'Help ik zit in de zorg'.

Ambassadeur mbo

Conrad is nu een jaar lang ambassadeur voor het mbo. Hij mag zijn inspiratie, innovatie en passie gaan delen met de rest van lesgevend Nederland. En dat is hem niet vreemd. Hij deelde zijn lesmateriaal al graag met landelijke collega’s via Facebook en Youtube. En via zijn Facebookpagina ‘Conrad de Docent’ vertelt hij over zijn belevenissen op school en zijn dagopeningen die meestal te maken hebben met de actualiteit. Veel collega’s, ouders, en studenten volgen zijn Facebook-pagina trouw en reageren positief op zijn berichten. 

Meer nieuws

Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder Duizenden werkenden van 45 jaar en ouder kunnen nu een gesubsidieerd ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur.
Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen.
15 topopleidingen voor ROC Friese Poort in Keuzegids Mbo 2018 Vijftien opleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat “Topopleiding 2018” in de vandaag verschenen Keuzegids Mbo. Het gaat om opleidingen in de zes vakgebieden Signmaking, Financieel administratieve beroepen, Podium- en evenemententechniek, Logistiek, Handhaver toezicht en veiligheid en Klantmedewerker bancaire diensten. Deze opleidingen kregen een beoordeling van 75 punten of hoger.
Alice Muller benoemd als lid College van Bestuur ROC Friese Poort ROC Friese Poort heeft mevrouw Alice Muller (43) benoemd als lid van het College van Bestuur. Met ingang van 1 maart 2018 treedt zij in dienst. Met de benoeming van Muller is gekozen voor een jonge, ambitieuze bestuurder met een groot regionaal en landelijke netwerk en veel kennis over de Friese arbeidsmarkt.
Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is een succesvolle pilot gestart door de inzet van veteranen bij de reguliere inburgeringslessen.

Pagina's