0900 8 996 996
(normaal tarief)

Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Geplaatst op 07 oktober 2017

Docent Conrad Berghoef van ROC Friese Poort is mbo-docent van het jaar geworden in de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar. Dat maakte minister Jet Bussemaker vandaag bekend tijdens het Lerarencongres. “Een docent die zichzelf totaal in dienst stelt van zijn studenten”, aldus de jury. De docent Nederlands weet door de inzet van verschillende media zijn studenten bij de les te houden en te inspireren.

In dienst van studenten

Volgens de jury wil Conrad een blijvende indruk op zijn studenten achterlaten. “Zijn studenten geven aan dat hij soms streng is maar altijd rechtvaardig. Als nieuwe ambassadeur wil Conrad opkomen voor de autonomie van de docent en de verbindende rol innemen in samenwerking met zijn collega’s.  Hij is bovendien niet bang om op tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient.” Op de vraag van minister Bussemaker wat Conrad geïnspireerd heeft om docent van het jaar te worden, geeft hij aan: “Doordat ik een jaar wat anders heb gedaan kwam ik met zoveel plezier weer in het onderwijs. Toen keek ik om mij heen en zag ik de leerlingen en dacht ik, wat heb ik jullie gemist.”

Aansluiten bij belevingswereld student

Voor zijn lessen maakt Conrad gebruik van verschillende media om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de student. Via zijn eigen Youtube-kanaal geeft hij extra uitleg over bijvoorbeeld grammatica. In de klas werkt hij vaak met de quizprogramma’s Kahoot en Metimeter. Afgelopen schooljaar stimuleerde hij tweedejaars studenten Verpleegkunde nog om hun eerste ervaringen in de zorg op papier te zetten. Het leverde een verzameling grappige, ontroerende en soms hilarische verhalen op. Hij bracht de verhalen uit met het boek 'Help ik zit in de zorg'.

Ambassadeur mbo

Conrad is nu een jaar lang ambassadeur voor het mbo. Hij mag zijn inspiratie, innovatie en passie gaan delen met de rest van lesgevend Nederland. En dat is hem niet vreemd. Hij deelde zijn lesmateriaal al graag met landelijke collega’s via Facebook en Youtube. En via zijn Facebookpagina ‘Conrad de Docent’ vertelt hij over zijn belevenissen op school en zijn dagopeningen die meestal te maken hebben met de actualiteit. Veel collega’s, ouders, en studenten volgen zijn Facebook-pagina trouw en reageren positief op zijn berichten. 

Meer nieuws

Worldskills 2017 zitten er op Het avontuur van Sven van der Zee zit er op. Uiteindelijk is Sven met een totaal van 680 punten 27e van de wereld geworden. Vandaag landt onze nationaal kampioen web design weer op Schiphol na een avontuur van meer dan een week. Behalve een mooie reis is Sven ook een schat aan (leer)ervaring rijker. 
ROC Friese Poort en Patyna werken samen aan weerbare beroepsbeoefenaars in de zorg De derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg en de medewerkers van Patyna Nij Marienacker in Workum zijn van start gegaan met een weerbaarheidstraining. Het leren omgaan met onbegrepen gedrag en hoe hier mee om te gaan als (toekomstig) professional in de zorg staat centraal tijdens de training.
Studerende Sven strijdt voor wereldtitel in Azië Sven van der Zee is 17 jaar en studeert bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. In maart 2017 werd hij Nederlands kampioen Web design. Op dit moment doet hij mee aan de wereldkampioenschappen vakwedstrijden in Abu Dhabi. 
Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort.
3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond.

Pagina's