0900 8 996 996
(normaal tarief)

Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Geplaatst op 07 oktober 2017

Docent Conrad Berghoef van ROC Friese Poort is mbo-docent van het jaar geworden in de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar. Dat maakte minister Jet Bussemaker vandaag bekend tijdens het Lerarencongres. “Een docent die zichzelf totaal in dienst stelt van zijn studenten”, aldus de jury. De docent Nederlands weet door de inzet van verschillende media zijn studenten bij de les te houden en te inspireren.

In dienst van studenten

Volgens de jury wil Conrad een blijvende indruk op zijn studenten achterlaten. “Zijn studenten geven aan dat hij soms streng is maar altijd rechtvaardig. Als nieuwe ambassadeur wil Conrad opkomen voor de autonomie van de docent en de verbindende rol innemen in samenwerking met zijn collega’s.  Hij is bovendien niet bang om op tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient.” Op de vraag van minister Bussemaker wat Conrad geïnspireerd heeft om docent van het jaar te worden, geeft hij aan: “Doordat ik een jaar wat anders heb gedaan kwam ik met zoveel plezier weer in het onderwijs. Toen keek ik om mij heen en zag ik de leerlingen en dacht ik, wat heb ik jullie gemist.”

Aansluiten bij belevingswereld student

Voor zijn lessen maakt Conrad gebruik van verschillende media om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de student. Via zijn eigen Youtube-kanaal geeft hij extra uitleg over bijvoorbeeld grammatica. In de klas werkt hij vaak met de quizprogramma’s Kahoot en Metimeter. Afgelopen schooljaar stimuleerde hij tweedejaars studenten Verpleegkunde nog om hun eerste ervaringen in de zorg op papier te zetten. Het leverde een verzameling grappige, ontroerende en soms hilarische verhalen op. Hij bracht de verhalen uit met het boek 'Help ik zit in de zorg'.

Ambassadeur mbo

Conrad is nu een jaar lang ambassadeur voor het mbo. Hij mag zijn inspiratie, innovatie en passie gaan delen met de rest van lesgevend Nederland. En dat is hem niet vreemd. Hij deelde zijn lesmateriaal al graag met landelijke collega’s via Facebook en Youtube. En via zijn Facebookpagina ‘Conrad de Docent’ vertelt hij over zijn belevenissen op school en zijn dagopeningen die meestal te maken hebben met de actualiteit. Veel collega’s, ouders, en studenten volgen zijn Facebook-pagina trouw en reageren positief op zijn berichten. 

Meer nieuws

Zeven medailles voor studenten ROC Friese Poort bij nationaal vakkampioenschap Skills Heroes Zeven studenten van ROC Friese Poort vielen zaterdag 17 maart in de prijzen bij de nationale vakkampioenschappen Skills Heroes in Overijssel. Vier keer zilver en drie keer brons.
Diplomering Verzorgende IG Patyna en Hof en Hiem Op donderdag 22 februari 2018 namen 15 werknemers van Patyna en Hof en Hiem hun diploma Verzorgende IG in ontvangst. Medewerkers verzorgende van Patyna en Hof en Hiem volgden in een samengestelde groep het opleidingstraject tot Verzorgende IG.
Diplomering derde groep mbo Verpleegkundige Kwadrantgroep Op dinsdag 20 februari 2018 nam de derde groep van de Kwadrantgroep het mbo-diploma Verpleegkundige niveau 4 in ontvangst. In april starten weer twee groepen zij-instromer Verzorgende IG bekostigd vanuit Sectorplus gelden.
Diplomering Verpleegkunde medewerkers Paletgroep Op donderdag 15 maart 2018 namen 7 medewerkers van de Paletgroep hun mbo-diploma Verpleegkunde in ontvangst!
Terugblik NLdoet Drachten Eerstejaars studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen vrijdag 9 maart jl. in actie voor NLdoet. De studenten gingen aan de slag bij diverse zorginstellingen in de omgeving van Drachten.

Pagina's