0900 8 996 996
(normaal tarief)

Conrad Berghoef mbo-docent van het jaar 2017

Geplaatst op 07 oktober 2017

Docent Conrad Berghoef van ROC Friese Poort is mbo-docent van het jaar geworden in de landelijke verkiezing voor Leraar van het Jaar. Dat maakte minister Jet Bussemaker vandaag bekend tijdens het Lerarencongres. “Een docent die zichzelf totaal in dienst stelt van zijn studenten”, aldus de jury. De docent Nederlands weet door de inzet van verschillende media zijn studenten bij de les te houden en te inspireren.

In dienst van studenten

Volgens de jury wil Conrad een blijvende indruk op zijn studenten achterlaten. “Zijn studenten geven aan dat hij soms streng is maar altijd rechtvaardig. Als nieuwe ambassadeur wil Conrad opkomen voor de autonomie van de docent en de verbindende rol innemen in samenwerking met zijn collega’s.  Hij is bovendien niet bang om op tenen van beleidsmakers te gaan staan om het mbo de positieve uitstraling te geven die het verdient.” Op de vraag van minister Bussemaker wat Conrad geïnspireerd heeft om docent van het jaar te worden, geeft hij aan: “Doordat ik een jaar wat anders heb gedaan kwam ik met zoveel plezier weer in het onderwijs. Toen keek ik om mij heen en zag ik de leerlingen en dacht ik, wat heb ik jullie gemist.”

Aansluiten bij belevingswereld student

Voor zijn lessen maakt Conrad gebruik van verschillende media om beter aan te sluiten op de belevingswereld van de student. Via zijn eigen Youtube-kanaal geeft hij extra uitleg over bijvoorbeeld grammatica. In de klas werkt hij vaak met de quizprogramma’s Kahoot en Metimeter. Afgelopen schooljaar stimuleerde hij tweedejaars studenten Verpleegkunde nog om hun eerste ervaringen in de zorg op papier te zetten. Het leverde een verzameling grappige, ontroerende en soms hilarische verhalen op. Hij bracht de verhalen uit met het boek 'Help ik zit in de zorg'.

Ambassadeur mbo

Conrad is nu een jaar lang ambassadeur voor het mbo. Hij mag zijn inspiratie, innovatie en passie gaan delen met de rest van lesgevend Nederland. En dat is hem niet vreemd. Hij deelde zijn lesmateriaal al graag met landelijke collega’s via Facebook en Youtube. En via zijn Facebookpagina ‘Conrad de Docent’ vertelt hij over zijn belevenissen op school en zijn dagopeningen die meestal te maken hebben met de actualiteit. Veel collega’s, ouders, en studenten volgen zijn Facebook-pagina trouw en reageren positief op zijn berichten. 

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's