Terug

Certificering eerste groep volwassenenonderwijs keuzedeel Helpende plus

woensdag 12 februari 2020

De eerste groep uit het volwassenenonderwijs in Drachten heeft het keuzedeel Helpende plus met een mooi resultaat afgerond! Zij namen dinsdag 11 februari 2020 het certificaat in ontvangst.

Van harte gefeliciteerd!

Blended learning
Dit was de eerste groep die door middel van blended learning het certificaat heeft behaald. 
Blended learning is een combinatie van klassikaal en e-learning. Omdat de e-learning thuis, in eigen tijd en tempo kan worden gevolgd, levert blended learning veel flexibiliteit. De studenten hoefden minder op school te komen. Er waren ook studenten van buiten Friesland. Ook de huidige groep heeft studenten uit Noord-Holland en Drenthe.

Over het keuzedeel Helpende plus
Door de ontwikkelingen in de gezondheidszorg is de zorgvraag van cliënten vaak complexer geworden en kun je als Helpende zorg en welzijn iets extra’s goed gebruiken. 

Helpende plus is een keuzedeel. Hiermee vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt en je zorgt voor een betere doorstroming naar een eventuele vervolgopleiding.

Als Helpende plus werk je volgens protocollen die bijvoorbeeld een rol spelen bij het verzamelen van gegevens via het meten van de pols en temperatuur, het toedienen van medicatie, het druppelen van ogen, oren of neus van de cliënt en het aan- en uittrekken van steunkousen. Meer informatie over dit keuzedeel.