0900 8 996 996
(normaal tarief)

Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op

Geplaatst op 14 december 2017

Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen. Een kleine piek is vaker voorgekomen, maar deze keer zet de trend door en blijven de aantallen toenemen. Dit betekent dat, met het einde van de regeling op 31 december 2017 in zicht, het mogelijk kan gebeuren dat een aantal aanvragers toch nog teleurgesteld wordt wegens het einde van het budget.

De regels zoals die begin dit jaar voor het brede scholingsvoucherbudget golden, gelden nu ook voor het specifieke budget dat voor de scholingsvoucher ‘langdurige zorg’ geoormerkt is. Dit betekent dat:

  • Alle ontvangen complete aanvragen in behandeling worden genomen op volgorde van datum van binnenkomst. Op de laatste dag dat er budget beschikbaar is, wordt de volgorde van behandeling volgens een loting bepaald. Aanvragen die uiterlijk op 31 december 2017 door UWV worden ontvangen, in behand​eling worden genomen. Voldoet een aanvrager aan de voorwaarden? Dan wordt de scholingsvoucher langdurige zorg toegekend, zolang er budget beschikbaar is.
  • Aanvragen die na 31 december 2017 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen omdat de regeling dan definitief beëindigd is. Aanvragers die een scholingsvoucher krijgen toegekend, zijn tot en met 31 maart 2018 in de gelegenheid om met hun opleiding te starten. Als de eerste opleidingsdag ná 31 maart 2018 ligt, is er geen recht op de scholingsvoucher.

De scholingsvoucher 'langdurige zorg' geldt nog voor de opleidingen Verpleegkunde MBO niveau 4 BBL en Verzorgende IG MBO niveau 3 BBL.

Meer nieuws

Lyrise van Etteger door naar finale Skills Heroes Studente Lyrise van Etteger van de opleiding Directiesecretaresse/Managementassistent (volwassentraject) is als vierde geëindigd tijdens de voorronde van Skills Heroes! Daardoor heeft ze zich geplaatst voor Skills The Finals. 
Nomineer voor STAR Awards 2018 Voor het vierde jaar op rij organiseren we de ROC Friese Poort STAR Awards. De verkiezing waarbij we uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers zetten. Wie verdient volgens jou een award?
Fries praktijkonderwijs en mbo werken samen om kansen jongeren te vergroten Zoveelmogelijk jongeren een startkwalificatie voor de arbeidsmarkt. De scholen voor praktijkonderwijs en de mbo-scholen in Friesland tekenden op 18 januari bij ROC Friese Poort in Leeuwarden een convenant om hierin nauw te gaan samenwerken. Om jongeren de kans te geven zich zo maximaal mogelijk te ontwikkelen.
Nog enkele opleidingsplaatsen Verzorgende-IG update beschikbaar Eind januari start in Balk of St Nicolaasga bij Hof en Hiem het 52-weekse versnelde opleidingstraject Verzorgende IG mbo BBL (werken-leren) niveau 3.
Succesvolle workshop Cyber Aware voor winnaars enquête Thuiszorg het Friese Land, NDC Mediagroep en Koninklijke Damstra Installatietechniek winnen een gratis Cyber-workshop.

Pagina's