0900 8 996 996
(normaal tarief)

Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op

Geplaatst op 14 december 2017

Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen. Een kleine piek is vaker voorgekomen, maar deze keer zet de trend door en blijven de aantallen toenemen. Dit betekent dat, met het einde van de regeling op 31 december 2017 in zicht, het mogelijk kan gebeuren dat een aantal aanvragers toch nog teleurgesteld wordt wegens het einde van het budget.

De regels zoals die begin dit jaar voor het brede scholingsvoucherbudget golden, gelden nu ook voor het specifieke budget dat voor de scholingsvoucher ‘langdurige zorg’ geoormerkt is. Dit betekent dat:

  • Alle ontvangen complete aanvragen in behandeling worden genomen op volgorde van datum van binnenkomst. Op de laatste dag dat er budget beschikbaar is, wordt de volgorde van behandeling volgens een loting bepaald. Aanvragen die uiterlijk op 31 december 2017 door UWV worden ontvangen, in behand​eling worden genomen. Voldoet een aanvrager aan de voorwaarden? Dan wordt de scholingsvoucher langdurige zorg toegekend, zolang er budget beschikbaar is.
  • Aanvragen die na 31 december 2017 binnenkomen, worden niet meer in behandeling genomen omdat de regeling dan definitief beëindigd is. Aanvragers die een scholingsvoucher krijgen toegekend, zijn tot en met 31 maart 2018 in de gelegenheid om met hun opleiding te starten. Als de eerste opleidingsdag ná 31 maart 2018 ligt, is er geen recht op de scholingsvoucher.

De scholingsvoucher 'langdurige zorg' geldt nog voor de opleidingen Verpleegkunde MBO niveau 4 BBL en Verzorgende IG MBO niveau 3 BBL.

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's