0900 8 996 996
(normaal tarief)

BEREIKBAARHEID TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE

Geplaatst op 26 juli 2018

Ook in de zomervakantie kun je bij ons terecht. We zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar. Je kunt je tijdens de zomervakantie gewoon aanmelden voor een opleiding. Je aanmelding wordt vanaf 27 augustus in behandeling genomen en daarop volgend ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek.

Telefonische bereikbaarheid zomervakantie
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen (058 - 233 99 66) blijft de gehele vakantieperiode tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen over scholingstrajecten voor volwassenen (21 jaar en ouder) en scholingstrajecten voor bedrijven.
Alle vestigingen: op werkdagen van 09:00 - 12.00 uur 
Informatielijn (0900 - 8 996 996) : op werkdagen van 09:00 - 12.00 uur 
Vanaf week 35 zijn de vestigingen en de Informatielijn weer op reguliere tijden bereikbaar. 

E-mail
Je kunt je vragen ook mailen naar info@rocfriesepoort.nl. Binnen 2 werkdagen worden deze vragen in behandeling genomen.

Informatieavond
Woensdag 29 augustus is er van 19.00 - 21.00 uur een informatieavond in: Drachten, Emmeloord, Leeuwarden en Sneek 

Poortal
De Poortal van ROC Friese Poort is de start van jouw opleiding! Op www.rocfriesepoortal.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Hier staan onder andere je rooster en je studieresultaten. 

Meest gestelde vragen

1. Kan ik mij in de vakantie nog aanmelden?
Ja dat kan! Aanmeldingen worden vanaf 27 augustus in behandeling genomen. Daarop volgend ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. 

2. Wanneer start mijn opleiding?
Vanuit de opleiding heb je een brief ontvangen over de start en introductie van het nieuwe schooljaar. Alle informatie hierover vind je ook op http://elo.rocfriesepoort.nl.  Staat de betreffende informatie niet op de ELO, dan kun je vanaf 27 augustus contact opnemen met de studentenadministratie van jouw vestiging. 

3. Moet ik mijn boeken/licenties/specifieke materialen/kleding bestellen via Studers?
Boeken mag je ook elders bestellen. Je mag de boeken ook 2e hands kopen, dit kan ook bij Studers. Let hierbij wel op dat het ISBN (nummer) hetzelfde is en dat het de juiste versie is. Bij voorkeur bestel je licenties via Studers. Als je de licentie via Studers bestelt dan plaatst Studers rechtstreeks de licentie in jouw Elektronische Leeromgeving (ELO) van ROC Friese Poort. 

Opleiding specifieke materialen:
- Gereedschap techniek: mag je ook elders bestellen
- Haarverzorging-/schoonheidsverzorgingssets: de opleiding geeft aan waar je de sets kunt bestellen.
- Rekenmachine, schriften, liniaal etc.: mag je ook elders bestellen.

Kleding:
Kleding kun je niet bestellen via Studers. De opleiding geeft aan waar je deze kleding kunt bestellen. Soms is het mogelijk om kleding van een student over te nemen die met de opleiding stopt.

4. Ik ben blijven zitten. Moet ik boeken en licenties opnieuw bestellen?
- Overleg met je studieloopbaanbegeleider of je voor het nieuwe schooljaar bepaalde vakken ook vrijstellingen hebt. Voor deze vakken hoef je dan geen boeken/licenties te bestellen.
- Als de boeken die op de lijst staan al in jou bezit zijn dan hoef je ze niet te bestellen. Controleer het ISBN nummer en de versie van het boek of die hetzelfde zijn als op de lijst staat.
- Licenties zijn veelal 1 jaar geldig. Deze moet je dus opnieuw bestellen. Is de licentie gedurende de hele opleiding geldig dan hoef je de licentie niet opnieuw te bestellen.

5. Ik krijg niet de juiste boekenlijst te zien bij het inloggen op de site van Studers via de Elektronische Leeromgeving (ELO) van ROC Friese Poort.
Neem vanaf 27 augustus contact op met de studentenadministratie. Het kan zijn dat je inschrijving in ons systeem niet juist is waardoor je de verkeerde boekenlijst te zien krijgt.

6. Accountactivatie om een account aan te maken op de site van ROC Friese Poort lukt niet. Kan ik nu geen boeken/licenties etc. bestellen?
Neem hierover vanaf 27 augustus contact op met de studentenadministratie.

7. Ik heb een vraag over een bepaald item op de boekenlijst
Voor inhoudelijke vragen over de boekenlijst kun je contact opnemen met de opleidingsmanager of studieloopbaanbegeleider van de opleiding die je volgt.

8. Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
Meer info over jouw bestelling kun je vinden op je persoonlijke pagina Mijnstuders.nl. Hier kun je precies zien wanneer je bestelling wordt bezorgd. Het e-mailadres van Studers is: klantenservice@studers.nl

9. Ik ben geslaagd, maar heb mijn diploma nog niet ontvangen. Moet ik me wel uitschrijven bij DUO?
Studenten die hun diploma nog in ontvangst moeten nemen, kunnen zich pas uitschrijven bij DUO wanneer het diploma in ontvangst is genomen.

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's