5 medailles bij Skills The Finals

dinsdag 28 maart 2023

Afgelopen week hebben 21 studenten tijdens Skills The Finals in Amsterdam RAI gestreden om de beste te worden in hun vakgebied. Bij de grote prijsuitreiking zijn in totaal vijf medailles gewonnen: twee goud, twee zilver en een brons. Skills The Finals zijn de Nederlandse vakwedstrijden van het mbo.  

De finalisten hebben hier maanden naartoe gewerkt, en met onze mascotte aan hun zijde hebben alle finalisten een topprestatie geleverd! Tijdens een spetterende prijsuitreiking hebben zeven studenten zelfs een medaille gewonnen:

🥇 Syta Westra – Kapper
🥇 Sven van der Weide – Mediavormgever
🥈 Mike van der Zee – Onderwijsassistent
🥈 Gerrit Veenstra & Jens Sangers – Entree Bouw/Hout
🥉 Dannie Slotegraaf & Jogchum Lindeboom – Cyber Security
4e plek: Idwer Visser – Beveiliger
4e plek: Nabee Oving – Kok
4e plek: Annet Boersma – Managementassistent
4e plek: Ridzert Rypkema – Medewerker evenementenorganisatie
4e plek: Jamie Bisschop – Verpleegkundige
5e plek: André Reijngoud – Bouwtimmeren
5e plek: Johan Westra & Laura Hummel – Entree Horeca
5e plek: Meine Venema & Wybren Tjepkema - Mechatronicus
6e plek: Pieter Eelke Halma – CAD-tekenaar
6e plek: Dewi Janssen Andeweg – Schoonheidsspecialist
6e plek: Maud van der Weg - Tandartsassistent
7e plek: Nathan van der Meulen – Maatschappelijke Zorg PBSD
8e plek: Milan Dijkstra - Meubelmaker

De gouden medaille voor Syta en Sven betekent dat zij zich Nederlands Kampioen in hun vakgebied mogen noemen. Wat een prestatie 🤩

Hoog bezoek van koning Willem-Alexander
Onderwijsministers Robbert Dijkgraaf en Dennis Wiersma openden het event. Maar niemand minder dan koning Willem-Alexander kwam langs bij Skills The Finals. Hij ging in gesprek met docenten en studenten. Een van de docenten met wie hij in gesprek ging was onze eigen docent Haarverzorging Froukje de Vries. Over deze speciale ontmoeting vertelt Froukje: ‘De koning heeft oprecht interesse getoond. Hij vroeg als eerste of de studenten nog bezig waren met hun opdracht en wat ze aan het doen waren. Ik vertelde hem dat de studenten bij de vakwedstrijd kappers dit jaar als thema Cyberpunk hadden, vandaar dat er veel kleurrijke creaties werden gemaakt. De koning vond dit fantastisch om te zien. Hij gaf aan dat het ontzettend belangrijk is dat er vakmensen komen en dat juist het excellentie onderwijs gepromoot moet worden om zo het vak op hoger level te bereiken’. Zenuwachtig was Froukje niet, maar met een gezonde kriebel heeft ze de koning te woord te staan. ‘Hij stelde je ook echt op je gemak, en je kon aan alles merken dat hij het leuk vond om bij Skills The Finals te zijn. Ik vond het echt een hele mooie ervaring’.