0900 8 996 996
(normaal tarief)

3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden

Geplaatst op 12 oktober 2017

Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland is bijna twee maanden geleden geëindigd en de resultaten van het sectorplan zijn bekend. Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond. De sectorgelden waren bedoeld om de competenties van medewerkers te vergroten. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderingen in de zorg. 

In het kader van dit project heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de opleiding Maatschappelijk verzorgende IG aangeboden.  Middels deze opleiding konden deelnemers door het volgen van één opleidingen worden opgeleid tot medewerker maatschappelijk werk en verzorgende IG.
 

Hieronder lees je enkele verhalen van medewerkers waar ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen betrokken is geweest.

 

 

Bron: Stichting ZorgpleinNoord, september 2017

Meer nieuws

Nog enkele plekken beschikbaar in opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart Er zijn nog enkele plekken beschikbaar in de septemberinstroom van de opleiding Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart MBO 2 BBL (SW6). Je woont, werkt en leert begeleid aan boord van het eigen schip en gaat eens in de 4 tot 6 weken een week naar school.
Nieuwe maritieme trainingen op zaterdag Per september 2018 bieden we op Urk een drietal nieuwe maritieme trainingen op zaterdag aan: Elektrotechniek aan boord Basis, Lassen Maritiem Basis en Veilig werken in de machinekamer.
Studenten Maatschappelijke Zorg halen ruim 2000 euro op voor het Leger des Heils Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg hebben vandaag een cheque van 2114,44 euro aangeboden aan het Leger des Heils. De studenten haalden dit bedrag op met de Zomerfair die onlangs plaatsvond in Drachten, Leeuwarden, Sneek en Emmeloord. Het organiseren van het evenement maakt deel uit van de opleiding.  
Met een diploma én goed gevuld portfolio de arbeidsmarkt op Studenten Commercieel Technicus halen naast diploma landelijk erkende certificaten 'Lean Management' en 'CE-Ondernemerschap'. 
Diplomering Rentex Floron Op woensdag 4 juli 2018 namen 13 medewerkers van Rentex Floron hun mbo-diploma Logistiek medewerker in ontvangst. Van harte gefeliciteerd!

Pagina's