0900 8 996 996
(normaal tarief)

3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden

Geplaatst op 12 oktober 2017

Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland is bijna twee maanden geleden geëindigd en de resultaten van het sectorplan zijn bekend. Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond. De sectorgelden waren bedoeld om de competenties van medewerkers te vergroten. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderingen in de zorg. 

In het kader van dit project heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de opleiding Maatschappelijk verzorgende IG aangeboden.  Middels deze opleiding konden deelnemers door het volgen van één opleidingen worden opgeleid tot medewerker maatschappelijk werk en verzorgende IG.
 

Hieronder lees je enkele verhalen van medewerkers waar ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen betrokken is geweest.

 

 

Bron: Stichting ZorgpleinNoord, september 2017

Meer nieuws

Worldskills 2017 zitten er op Het avontuur van Sven van der Zee zit er op. Uiteindelijk is Sven met een totaal van 680 punten 27e van de wereld geworden. Vandaag landt onze nationaal kampioen web design weer op Schiphol na een avontuur van meer dan een week. Behalve een mooie reis is Sven ook een schat aan (leer)ervaring rijker. 
ROC Friese Poort en Patyna werken samen aan weerbare beroepsbeoefenaars in de zorg De derdejaars studenten Maatschappelijke Zorg en de medewerkers van Patyna Nij Marienacker in Workum zijn van start gegaan met een weerbaarheidstraining. Het leren omgaan met onbegrepen gedrag en hoe hier mee om te gaan als (toekomstig) professional in de zorg staat centraal tijdens de training.
Studerende Sven strijdt voor wereldtitel in Azië Sven van der Zee is 17 jaar en studeert bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. In maart 2017 werd hij Nederlands kampioen Web design. Op dit moment doet hij mee aan de wereldkampioenschappen vakwedstrijden in Abu Dhabi. 
Studenten Horeca verzorgen Integratiediner in Zuiderkerk in Sneek Jaarlijks vindt het Nationaal Integratiediner plaats. Een manifestatie waarbij de kennismaking tussen verschillende culturen centraal staat. De werkgroep Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân organiseert dit jaar het Integratiediner in de Zuiderkerk in Sneek. De organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente Súdwest Fryslân en ROC Friese Poort.
3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond.

Pagina's