0900 8 996 996
(normaal tarief)

3400 zorgmedewerkers opgeleid door sectorgelden

Geplaatst op 12 oktober 2017

Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland is bijna twee maanden geleden geëindigd en de resultaten van het sectorplan zijn bekend. Maar liefst 3.424 medewerkers hebben met behulp van financiële ondersteuning van Het Sectorplan Zorg Noord-Nederland een scholingstraject afgerond. De sectorgelden waren bedoeld om de competenties van medewerkers te vergroten. Hiermee wordt ingespeeld op de veranderingen in de zorg. 

In het kader van dit project heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de opleiding Maatschappelijk verzorgende IG aangeboden.  Middels deze opleiding konden deelnemers door het volgen van één opleidingen worden opgeleid tot medewerker maatschappelijk werk en verzorgende IG.
 

Hieronder lees je enkele verhalen van medewerkers waar ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen betrokken is geweest.

 

 

Bron: Stichting ZorgpleinNoord, september 2017

Meer nieuws

Gratis loopbaanadvies voor werknemers van 45 jaar en ouder Duizenden werkenden van 45 jaar en ouder kunnen nu een gesubsidieerd ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaanadviseur.
Budget scholingsvoucher langdurige zorg bijna op Het heeft er lang naar uitgezien dat het budget voor de scholingsvouchers voor werknemers uit de langdurige zorg niet helemaal op zou raken. Sinds enkele weken is echter het aantal aanvragen dat UWV voor deze scholingsvoucher ontvangt enorm gestegen.
15 topopleidingen voor ROC Friese Poort in Keuzegids Mbo 2018 Vijftien opleidingen van ROC Friese Poort krijgen het predicaat “Topopleiding 2018” in de vandaag verschenen Keuzegids Mbo. Het gaat om opleidingen in de zes vakgebieden Signmaking, Financieel administratieve beroepen, Podium- en evenemententechniek, Logistiek, Handhaver toezicht en veiligheid en Klantmedewerker bancaire diensten. Deze opleidingen kregen een beoordeling van 75 punten of hoger.
Alice Muller benoemd als lid College van Bestuur ROC Friese Poort ROC Friese Poort heeft mevrouw Alice Muller (43) benoemd als lid van het College van Bestuur. Met ingang van 1 maart 2018 treedt zij in dienst. Met de benoeming van Muller is gekozen voor een jonge, ambitieuze bestuurder met een groot regionaal en landelijke netwerk en veel kennis over de Friese arbeidsmarkt.
Veteranen helpen nieuwe Nederlanders inburgeren ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is een succesvolle pilot gestart door de inzet van veteranen bij de reguliere inburgeringslessen.

Pagina's