0900 8 996 996
(normaal tarief)

2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Geplaatst op 09 februari 2018

Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Op donderdag 8 februari 2018 namen 9 deelnemers van het Wijkleerteam hun mbo-diploma Dienstverlening niveau 2 van ROC Friese Poort in ontvangst in het gemeentehuis in Oosterwolde. De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen. Ze hebben in één jaar de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 met succes afgerond en hebben in diverse wijken in Oosterwolde werkervaring opgedaan. Dankzij hun nieuwe vaardigheden én diploma hebben de deelnemers een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Over het Wijkleerteam
Het Wijkleerteam is een gezamenlijk initiatief van gemeente Ooststellingwerf, Zorggroep Liante met de locaties Rikkingahof Oosterwolde, Sinnehiem Haulerwijk en Sickenga-Oord Wolvega en ROC Friese Poort. Het Wijkleerteam is een plek waar deelnemers lokaal worden opgeleid en het legt verbinding tussen onderwijs en samenleving door studenten, zorgvragers en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen.

Over het scholingstraject
De deelnemers volgen wekelijks twee dagdelen les op locatie en doen 16 uren praktijkervaring op. Het scholingstraject is afgestemd op volwassenen. In de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 leren deelnemers algemene dienstverlenende werkzaamheden zoals werk voorbereiden, ruimtes klaar zetten, administratie uitvoeren, assisteren bij voorraadbeheer, bijdragen aan veiligheid, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, assisteren bij voeding en evalueren. De groep van het Wijkleerteam koos het profieldeel Helpende Zorg en Welzijn. Dit is gericht op het ondersteunen bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en algemene dagelijkse levensverrichtingen en het assisteren bij sociale en recreatieve activiteiten. Acht van de negen deelnemers stromen door naar niveau 3 (Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg).

Meer nieuws

Anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met mbo-opleiding Vrijdag 16 februari 2018 is een groep van tien anderstalige jongvolwassenen officieel gestart met een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd deze groep in het zonnetje gezet.
The Green Alert; vijf scholen, één beweging Op donderdag 15 februari as. organiseren studenten van ROC Friese Poort en de andere mbo- en hbo-instellingen van Leeuwarden de follow-up van de Friese Dag van de Duurzaamheid: ‘The Green Alert’. Het evenement vindt plaats van 16.00-20.00 uur in de Neushoorn in Leeuwarden.
ROC Friese Poort eerste ROC met gekwalificeerde scholing warmtepompen én zonne-energie Mbo-studenten die bij ROC Friese Poort afstuderen in installatietechnische opleidingen met de onderdelen warmtepompen en zonne-energie, zijn klaargestoomd voor de landelijke examens in die onderdelen. ‘De lesstof bevat de theoretische en praktische kennis die nodig is om te kunnen slagen,’ aldus Wil van Ophem van Kwaliteit voor Installaties Nederland.
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!  De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen.
ROC Friese Poort trapt af met LF2018 programma Midden yn ‘e Mienskip Op donderdag 8 februari trapte ROC Friese Poort in Leeuwarden af met haar programmapresentatie voor LF2018: ‘Midden yn ‘e Mienskip’. Herman van Veen onthulde het uit 484 bestaande schilderijtjes bestaande mienskipschilderij Elts&1. Drie jaar geleden schilderden hij en burgemeester Ferd Crone de eerste schilderijen van het doek.

Pagina's