0900 8 996 996
(normaal tarief)

2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Geplaatst op 09 februari 2018

Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Op donderdag 8 februari 2018 namen 9 deelnemers van het Wijkleerteam hun mbo-diploma Dienstverlening niveau 2 van ROC Friese Poort in ontvangst in het gemeentehuis in Oosterwolde. De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen. Ze hebben in één jaar de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 met succes afgerond en hebben in diverse wijken in Oosterwolde werkervaring opgedaan. Dankzij hun nieuwe vaardigheden én diploma hebben de deelnemers een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Over het Wijkleerteam
Het Wijkleerteam is een gezamenlijk initiatief van gemeente Ooststellingwerf, Zorggroep Liante met de locaties Rikkingahof Oosterwolde, Sinnehiem Haulerwijk en Sickenga-Oord Wolvega en ROC Friese Poort. Het Wijkleerteam is een plek waar deelnemers lokaal worden opgeleid en het legt verbinding tussen onderwijs en samenleving door studenten, zorgvragers en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen.

Over het scholingstraject
De deelnemers volgen wekelijks twee dagdelen les op locatie en doen 16 uren praktijkervaring op. Het scholingstraject is afgestemd op volwassenen. In de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 leren deelnemers algemene dienstverlenende werkzaamheden zoals werk voorbereiden, ruimtes klaar zetten, administratie uitvoeren, assisteren bij voorraadbeheer, bijdragen aan veiligheid, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, assisteren bij voeding en evalueren. De groep van het Wijkleerteam koos het profieldeel Helpende Zorg en Welzijn. Dit is gericht op het ondersteunen bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en algemene dagelijkse levensverrichtingen en het assisteren bij sociale en recreatieve activiteiten. Acht van de negen deelnemers stromen door naar niveau 3 (Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg).

Meer nieuws

Taal- en rekenlessen op Urk Woon jij in de Noordoostpolder of op Urk en wil je beter leren lezen, schrijven en/of rekenen? Voor slechts € 15,00 per maand kun je bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen op Urk Taal- en rekenlessen volgen.
Workshops voor de restauratie- en bouwbranche ROC Friese Poort heeft in samenwerking met Vereniging Restauratie Noord en EPI-kenniscentrum 2 series workshops ontwikkeld. Speciaal voor restauratieprofessionals zoals bijvoorbeeld uitvoerders, consulenten monumentenwacht, architecten en toezichthouders van gemeenten, start er op 18 oktober 2018 een serie van 5 workshops. Voor vakmensen en specialisten is er een serie van 6 workshops ontwikkeld, die start op 2 april 2019. 
Een mooie kans om aan de slag te gaan in de metaal Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in een functie in de metaal industrie, maar heb je hiervoor nooit de mogelijkheid gehad? Dan is dit je kans.
Subsidie scholing taalvaardigheid medewerkers Meer dan 700.000 medewerkers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het is voor medewerkers lastig om zich verder te ontwikkelen als zij de taal niet goed beheersen. Daarnaast kan een lage taalvaardigheid zorgen voor een hoger ziekteverzuim, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Als werkgever kun je bijdragen aan een betere taalvaardigheid van je medewerkers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt je hierbij. 
Vraag voor 17 september subsidie praktijkleren aan! Voor het studiejaar 2017/2018 kan tot uiterlijk 17 september 2018 17.00 uur een aanvraag ingediend worden voor de subsidieregeling praktijkleren.

Pagina's