0900 8 996 996
(normaal tarief)

2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Geplaatst op 09 februari 2018

Binnen 1 jaar diploma, werkervaring én kansen op de arbeidsmarkt!
2e Diplomering Wijkleerteam mbo Dienstverlening ROC Friese Poort

Op donderdag 8 februari 2018 namen 9 deelnemers van het Wijkleerteam hun mbo-diploma Dienstverlening niveau 2 van ROC Friese Poort in ontvangst in het gemeentehuis in Oosterwolde. De uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt kregen de kans om zich, met behoud van uitkering, in te zetten voor de eigen samenleving, werkervaring op te doen én een volwassenenopleiding te volgen. Ze hebben in één jaar de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 met succes afgerond en hebben in diverse wijken in Oosterwolde werkervaring opgedaan. Dankzij hun nieuwe vaardigheden én diploma hebben de deelnemers een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt.

Over het Wijkleerteam
Het Wijkleerteam is een gezamenlijk initiatief van gemeente Ooststellingwerf, Zorggroep Liante met de locaties Rikkingahof Oosterwolde, Sinnehiem Haulerwijk en Sickenga-Oord Wolvega en ROC Friese Poort. Het Wijkleerteam is een plek waar deelnemers lokaal worden opgeleid en het legt verbinding tussen onderwijs en samenleving door studenten, zorgvragers en wijkbewoners met elkaar in contact te brengen.

Over het scholingstraject
De deelnemers volgen wekelijks twee dagdelen les op locatie en doen 16 uren praktijkervaring op. Het scholingstraject is afgestemd op volwassenen. In de mbo-opleiding Dienstverlening niveau 2 leren deelnemers algemene dienstverlenende werkzaamheden zoals werk voorbereiden, ruimtes klaar zetten, administratie uitvoeren, assisteren bij voorraadbeheer, bijdragen aan veiligheid, onderhouds- en herstelwerkzaamheden, assisteren bij voeding en evalueren. De groep van het Wijkleerteam koos het profieldeel Helpende Zorg en Welzijn. Dit is gericht op het ondersteunen bij wonen en huishouden, bij persoonlijke zorg en algemene dagelijkse levensverrichtingen en het assisteren bij sociale en recreatieve activiteiten. Acht van de negen deelnemers stromen door naar niveau 3 (Verzorgende IG of Maatschappelijke Zorg).

Meer nieuws

Studiefinanciering. Hoe zit dat? Als je 18 wordt en een mbo-opleiding volgt, krijg je ook recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? En wat zijn de mogelijkheden?
Gouden Schaal voor gezonde schoolkantine De schoolkantine van locatie Wilaarderburen is de eerste van ROC Friese Poort die de Gouden Schaal van het Voedingscentrum in de wacht heeft gesleept omdat het assortiment voor 80% uit gezonde producten bestaat.
Ontbijten met wake up call cyber safety Donderdag 17 mei ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden.
Werkgevers tevreden over afgestudeerde mbo’ers Werkgevers zijn tevreden over de aansluiting van het mbo op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het rapport dat SBB aan de minister van OCW aanbood. 80% van de werkgevers beoordeelt de beroepsvaardigheden van recent afgestudeerde mbo’ers goed tot zeer goed. 
Solar team Sinnefûgel Sneek tweede plek NK Afgelopen weekend won ons solar team de Sinnefûgel uit Sneek de tweede plek tijdens het NK Zonnebootrace in Akkrum. Een prachtige prestatie! Tijdens de meivakantie hebben studenten en docenten nog hard gewerkt om de boot klaar te maken voor de race. En dat heeft zich uitbetaald in de tweede plek.

Pagina's