Sustainable Hospitality Management

Maak jij straks het verschil voor méns en omgeving?

Er is steeds meer aandacht voor lichaam en geest en voor, bijvoorbeeld, een gezonde leefstijl. ROC Friese Poort en Nij Smellinghe zien dat horeca een belangrijke rol kan spelen in het welbevinden van mensen. Goede voeding draagt bij aan een gezonde leefstijl en een gastvrije benadering maakt dat we ons als mens gezien voelen. Onze gezondheid is onlosmakelijk met ons welbevinden verbonden. Het is deze overlap waar zorg en horeca elkaar vinden.

Binnen de nieuwe driejarige mbo niveau 4+ opleiding Sustainable Hospitality Management slaan ROC Friese Poort en Nij Smellinghe de handen inéén. Door het volgen van deze opleiding word jij een expert die helpt het bestaande gat tussen zorg en horeca te dichten! In de opleiding staat persoonsvorming centraal. Ongeacht waarin je later aan de slag gaat ben jij straks een bewuste professional; je weet wie je bent en hoe je jouw rol in een duurzame en circulaire samenleving op kunt pakken. Met jouw leidinggevende- en gastvrije DNA blijf jij het verschil maken. Je neemt de leiding (Management) wanneer het gaat om het creëren van een zo klein mogelijke impact op de omgeving (Sustainable) en een zo groot mogelijk positieve impact op ménsen (Hospitality). Impact maken is jouw vak en het voortouw nemen is je tweede natuur. Met de opleiding Sustainable Hospitality Management word jij de verbinder die helpt het bestaande gat tussen zorg en horeca te dichten!

Meer informatie? Check het formulier onderaan! 

School en ziekenhuis vinden elkaar in het onderwijs



ROC Friese Poort en ziekenhuis Nij Smellinghe vinden dat zorg en horeca elkaar kunnen versterken en ontwerpen vanuit die overtuiging een nieuwe opleiding, Sustainable Hospitality Management. Het is een variant op de bestaande opleiding Manager/ondernemer horeca. De komende maanden worden de details uitgewerkt. Manager Horeca & Services Nij Smellinghe Lex Moerke: “Zorg en horeca hebben meer raakvlakken dan je in eerste instantie zou denken. In de zorg ligt de focus steeds meer op preventie (het voorkomen van een ziekte) en leren leven met een ziekte of beperking. De zorg wordt aangepast op wat de patiënt wenst en nodig heeft. Er is aandacht voor lichaam en geest en voor bijvoorbeeld een gezonde leefstijl.

Doe de Sustainable Hospitality Management check! 

  • Ben jij optimistisch en bekijk je alles van de positieve kant?

  • Ben jij gedreven, actiegericht en sta jij ergens voor?

  • Ben jij nieuwsgierig?

  • Ben jij ondernemend en onderzoekend?

  • Ben jij flexibel?

  • Heb jij oog voor de wereld om je heen?

  • Vind jij gezond leven belangrijk?

  • Wil jij van betekenis zijn?

Acht keer ja? Dan is deze opleiding echt iets voor jou! 

Wil je meer informatie? Laat hieronder je gegevens achter! 

ROC Friese Poort maakt gebruik van cookies. Deze (functionele en analytische) cookies zorgen voor een goedwerkende website. Lees ons cookiebeleid.