Waarom kies jij voor ROC Friese Poort?

Mbo-certificaten

Versterk je kansen op de arbeidsmarkt met een mbo-certificaat

Leren stopt niet na het behalen van een diploma. Ook als je al werkt, of werk zoekt, is het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Het mbo biedt je volop mogelijkheden voor een leven lang ontwikkelen. Zo kun je als werkende of werkzoekende met een mbo-certificaat je positie op de arbeidsmarkt versterken. Je volgt daarvoor een deel van een mbo-opleiding dat relevant is op de arbeidsmarkt. Je wordt beloond met een wettelijk erkend mbo-certificaat, dat bovendien een basis geeft om verder door te leren. Want leren stopt niet na het behalen van een diploma. 

Er zijn twee soorten mbo-certificaten:
1. mbo-certificaat voor keuzedeel
2. mbo-certificaat voor beroepsgericht deel

Diverse mbo-certificaten komen nu in aanmerking voor subsidie

Meer weten? Neem dan contact op met het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort via telefoonnummer (058) 233 99 66 of volwassenen@rocfriesepoort.nl

Mbo-certificaat voor keuzedeel

Werkenden en werkzoekenden kunnen ook een arbeidsmarktrelevant keuzedeel volgen. Dit zijn kleine onderdelen, waarmee antwoord wordt gegeven op een scholingsvraag in een regio of sector. Medewerkers kunnen daarmee hun kennis verbreden of verdiepen. Aan steeds meer keuzedelen verbindt de minister van OCW een mbo-certificaat. Ook dit resultaat wordt opgenomen in het diplomaregister van DUO. Het is mooie aanvulling op je kennis.

Jouw mogelijkheden bij ROC Friese Poort

Mbo-certificaat voor beroepsgericht deel van de kwalificatie

Het gaat hierbij om een beroepsgericht deel dat verbonden is aan de mbo-opleiding. Deelnemers volgen maximaal een jaar lang een leertraject van een of meer beroepsgerichte onderdelen van een opleiding op niveau 2, 3 of 4. De toelatingseisen zijn dezelfde als bij de betreffende mbo-opleiding en je sluit het leertraject af met een examen. Wanneer je dit programma goed afrondt, krijg je een mbo-certificaat. Ook wordt het resultaat opgenomen in het diplomaregister. Het mbo-certificaat heeft dus (net als een mbo-diploma) een landelijke erkenning. Daarmee kun je vrijstelling aanvragen voor dat deel van de mbo-opleiding wanneer je besluit alsnog de hele opleiding te gaan doen. Deze leertrajecten zijn vooral bedoeld voor nieuwe instroom (bijvoorbeeld als traject voor extra handen in de zorg) en als aanvulling op je bestaande diploma.

Jouw mogelijkheden bij ROC Friese Poort