MO kleine schepen technisch

Maritiem officier alle schepen technisch

Als Maritiem officier alle schepen voer je technische taken uit. De nadruk van je werk ligt vooral op technisch bedrijf en het technisch onderhoud van het schip. Je bent bijvoorbeeld werkzaam op een schip van 200 meter met meerdere laadruimen, met eigen laadgerei, met een grote verscheidenheid aan soorten lading en een verscheidenheid aan technische systemen aan boord. Je maakt deel uit van een groot team van bemanningsleden en je hebt complexe operationele taken en leidinggevende taken. Daarbij werk je intensief samen met andere bemanningsleden en externe bedrijven en organisaties aan een optimale bedrijfsvoering. Omdat je veelal intercontinentaal vaart, ook in gebieden met minder ontwikkelde infrastructuur, dienen jij en je team volledig selfsupporting te zijn. De gangbare voertaal is Engels.

Tijdens de opleiding leer je verschillende officierstaken uit te kunnen voeren aan boord van zeeschepen. Je leert met verschillende technische systemen werken, adequaat handelen in nautische situaties en leidinggeven aan bemanningsleden.

BASISJAAR

Voordat je aan deze opleiding begint, volg je eerst het basisjaar in de opleiding Maritiem officier alle schepen nautisch koopvaardij. Je maakt in dit jaar kennis met alle profielen voordat je een definitieve keuze maakt voor bijvoorbeeld deze opleiding. Aanmelden voor deze opleiding doe je dus eerst bij Maritiem officier alle schepen nautisch, koopvaardij via onderstaande knop:

Aanmelden Maritiem officier alle schepen nautisch koopvaardij

 

DOORLEREN

Met een diploma kun je verder leren bij een hbo-opleiding

 

WERKEN

Als maritiem officier alle schepen technisch mag je werken als stuurman of maritiem officier op alle schepen.