Maak kennis met ROC Friese Poort

Werk maken van je passie

Wat is jouw passie? Bij ROC Friese Poort kun je dat ontdekken. Je krijgt de ruimte om je eigen weg te kiezen. We helpen je om je te verbinden. Aan vakkennis, jouw eigen talenten en waarden, en de mensen en wereld om je heen. Elke verbinding laat je groeien op jouw eigen unieke manier, in je vak en als mens. Heb je je passie ontdekt, dan maken we er samen werk van.

Bij ROC Friese Poort leer je meer dan alleen een vak. Want werkgevers willen meer dan alleen vakmanschap. Daarom ga je bij ons aan de slag met vragen als: waar ben je goed in? Wat vind jij belangrijk? En wat kun jij betekenen voor de mensen en de wereld om je heen? Je kiest je eigen route, door school en praktijk. Zo word jij het vakméns dat werkgevers nodig hebben: flexibel, betrokken, kritisch denkend en zelfstandig handelend. En sta je steviger in je werk én leven.

Beste grote ROC van Nederland met 12 topopleidingen

ROC Friese Poort staat op de vierde plaats in de Keuzegids Mbo 2020. Volgens de Keuzegids waarderen studenten vooral de lessen, het leren, het contact met docenten en de begeleiding bij ROC Friese Poort. Daarnaast zijn 12 opleidingen aangemerkt als topopleiding (75 punten of meer in de Keuzegids).

Excellentie in het onderwijs

Bij ROC Friese Poort volgt elke student een leerroute passend bij zijn of haar talenten en drijfveren. We stimuleren en inspireren jou om het beste uit jezelf te halen. Er zijn er volop mogelijkheden om talent te laten zien en verder te ontwikkelen. Zo kun je meedoen aan vakwedstrijden, Cum Laude afstuderen of kans maken op een felbegeerde ROC Friese Poort STAR Award.