STreekboer

Restaurant KIEM Sneek

KIEM Logo

Welkom 
Welkom bij Kiem, opleidingsrestaurant van ROC Friese Poort. Dit is dé groeiplek van een nieuwe generatie horecatalent. Van sfeermakers en smaakmakers. Van gastvrouwen en -heren in de dop, die je warm onthalen en op je wenken bedienen.

Van voedselpioniers met lef, die nieuwe combinaties maken en verrassende gerechten op de kaart zetten. Hier ontkiemen vaardigheden en ambities, maar ook duurzame ideeën en vernieuwende voedselconcepten. Kiem is opvallend professioneel, wordt serieus gemanaged en met passie gerund. We hebben de lat hoog liggen, maar staan met onze voeten ondertussen stevig op de grond.

Gastvrijheid vinden we vanzelfsprekend en innovatief eten serveren we met een gezonde dosis nuchterheid. What you see, is what you get. De kwaliteit smaakt voor zich. Groen is de kleur van onze keuken. We kiezen voor eerlijk, lokaal en gezond. Je bent hier welkom. Om te proeven van een fantastisch vak en van fantastisch eten. Om te proeven van de toekomst.

balie KIEM
Openingstijden*

Dit schooljaar staat we iedere dag vanaf 10:00 uur klaar om u te ontvangen met koffie en gebak!
U kunt ook terecht voor een drankje & hapje tussen de lunch en dinertijden.
Dit zijn de openingstijden t/m 21 april. 

Maandag         10:00 uur - 14:00 uur

Dinsdag            gesloten

Woensdag       15:00 uur - 20:30 uur

Donderdag      15:00 uur - 20:30 uur

Vrijdag              Gesloten

In verband met de examens van onze studenten wisselen de openingstijdens en menu’s. Vraag bij uw reservering naar het dan geldende menu. 

Lunchmenu

Voor de lunch kunt u kiezen uit 2 of 3 van onderstaande gerechten. Een 2-gangen menu kost € 9,50 en een 3-gangen menu kost € 12,50. De gang Sweet wordt standaard geserveerd.

Soep
Uiensoep met kaascrostini

Salade
Knolselderijsalade met risotto van gort, uienlamellen, balsamico dressing en parmezaanse kaas koekje

Sandwich
Geroosterde tijgerbrood, venkel salade, zoete aardappelpuree spread, gerookte puntpaprika en groene kruiden dressing.

Snack
Bapao gevuld met krokante kip, wortel-tauge rauwkost en chilisaus

Sweet
Chocolade bavaroise met chocolade browni chocolade en appel sorbet en chips van appel

 

Dinermenu

Voorgerecht
Kalfstong, piccalilly schuim, aardpeer, zuurdesem crouton

Tussengerecht
Risotto  van gort, knolselderij, uien lamellen, zwarte knoflook saus.

Hoofdgerecht
Boerderij eend, aardappel mousseline met beurre noisette, jus van rode biet bordelaise, geglaceerde bieten, zoetzure bieten linten.

Kaas
Mooie Hollandse kazen met brioche brood, Amsterdamse uien compote

Dessert
Tarte tatin van Hollandse appel met crème anglaise met 5 spice, sorbet van appel


Voor het menu is een bijpassende wijn- of bierarrangement, vraag onze studenten naar de mogelijkheden!

Reserveren KIEM

 

Adres en contact

Harste 4-6
8602 JX Sneek

E-mail: kiemsneek@rocfriesepoort.nl

Tel: 0515-481742

ROUTE

 

 

Grutsk

G = Gastvrij en Gezond
In Restaurant KIEM staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Hierbij is karaktervorming een essentieel onderdeel voor onze studenten. Onze producten zijn gezond en in balans. Naast lekker willen we ook dat onze gasten energie tanken in ons leerbedrijf en niet met een opgeblazen gevoel weggaan. Daarnaast blijven we zoeken naar alternatieven waardoor we minder afhankelijk worden van zout, suiker en geraffineerde koolhydraten.

R = Regionaal en Onderscheidend
Restaurant KIEM werkt met streekgebonden producten en wil voorop kunnen lopen als het gaat om trends en ontwikkelingen. Duurzaamheid speelt hierin een belangrijke rol. Want wat is het gevolg van onze werkwijze voor onze collega's studenten, producenten en milieu en wat is de winst op lange termijn.

U = Uitstraling
Restaurant KIEM wil enthousiasme en passie uitstralen naar onze studenten en gasten. Een goed voorbeeld geven en geloven in wat we doen.

T = Toekomstgericht en Innovatief
Wij leiden de volgende generatie op en hierbij kijken we niet naar de standaards van vandaag maar wat is er nodig morgen.

S = Simpel 
Simpel staat voor weinig poeha, alles wat we doen is echt. Onze gastvrijheid is gemeend en gul. Vanuit de keuken wordt dit vertaald in de kunst van het weglaten. Alles is functioneel en sluit aan bij wat we willen uitstralen. Dit betekent dat alle facetten overeenkomen.

K = Kwaliteit
Alles wat we doen, wat we verkopen en wat we geven begint met kwaliteit waar we achter staan!