Welkom
Welkom bij Kiem, opleidingsrestaurant van ROC Friese Poort. Dit is dé groeiplek van een nieuwe generatie horecatalent. Van sfeermakers en smaakmakers. Van gastvrouwen en -heren in de dop, die je warm onthalen en op je wenken bedienen.
Van voedselpioniers met lef, die nieuwe combinaties maken en verrassende gerechten op de kaart zetten. Hier ontkiemen vaardigheden en ambities, maar ook duurzame ideeën en vernieuwende voedselconcepten. Kiem is opvallend professioneel, wordt serieus gemanaged en met passie gerund. We hebben de lat hoog liggen, maar staan met onze voeten ondertussen stevig op de grond.
Gastvrijheid vinden we vanzelfsprekend en innovatief eten serveren we met een gezonde dosis nuchterheid. What you see, is what you get. De kwaliteit smaakt voor zich. Groen is de kleur van onze keuken. We kiezen voor eerlijk, lokaal en gezond. Je bent hier welkom. Om te proeven van een fantastisch vak en van fantastisch eten. Om te proeven van de toekomst.

Openingstijden*
Dit schooljaar staat we iedere dag vanaf 10:00 uur klaar om u te ontvangen met koffie en gebak!
U kunt ook terecht voor een drankje & hapje tussen de lunch en dinertijden.
Dit zijn de openingstijden t/m 21 april.
Maandag 10:00 uur - 14:00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag 15:00 uur - 20:30 uur
Donderdag 15:00 uur - 20:30 uur
Vrijdag Gesloten
* In verband met de examens van onze studenten wisselen de openingstijdens en menu’s. Vraag bij uw reservering naar het dan geldende menu.
Lunchmenu
Voor de lunch kunt u kiezen uit 2 of 3 van onderstaande gerechten. Een 2-gangen menu kost € 9,50 en een 3-gangen menu kost € 12,50. De gang Sweet wordt standaard geserveerd.
Soep
Uiensoep met kaascrostini
Salade
Knolselderijsalade met risotto van gort, uienlamellen, balsamico dressing en parmezaanse kaas koekje
Sandwich
Geroosterde tijgerbrood, venkel salade, zoete aardappelpuree spread, gerookte puntpaprika en groene kruiden dressing.
Snack
Bapao gevuld met krokante kip, wortel-tauge rauwkost en chilisaus
Sweet
Chocolade bavaroise met chocolade browni chocolade en appel sorbet en chips van appel
Dinermenu
Voorgerecht
Kalfstong, piccalilly schuim, aardpeer, zuurdesem crouton
Tussengerecht
Risotto van gort, knolselderij, uien lamellen, zwarte knoflook saus.
Hoofdgerecht
Boerderij eend, aardappel mousseline met beurre noisette, jus van rode biet bordelaise, geglaceerde bieten, zoetzure bieten linten.
Kaas
Mooie Hollandse kazen met brioche brood, Amsterdamse uien compote
Dessert
Tarte tatin van Hollandse appel met crème anglaise met 5 spice, sorbet van appel
Voor het menu is een bijpassende wijn- of bierarrangement, vraag onze studenten naar de mogelijkheden!