Volwassenen

Kennismaken met het vak docent en instructeur

Voor volwassenen

Overweeg je een nieuwe stap in je carrière en spreekt het onderwijs jou aan? Wil je je vakkennis delen met de vakmensen van de toekomst? Maar twijfel je nog of het vak docent of instructeur echt iets voor je is? Dan is de cursus Kennis maken met het vak Docent bij ROC Friese Poort echt iets voor jou! 

Het einddoel van deze cursus is dat je een duidelijk beeld krijgt van het instructeur- en docentschap binnen het MBO. Verder doe je presentatievaardigheden op en krijg je antwoorden op jouw vragen over het weken binnen het MBO-onderwijs. Je doet kennis op over effectief klassenmanagement en diverse werkvormen. Na afloop van deze cursus heb je de handvaten omtrent pedagogisch handelen en kun je een beter besluit nemen of het instructeur- of docentschap in het MBO iets voor jou is.

Duur
3 uur
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Sneek
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 75,00
Eerstvolgende startdatum
Sneek voorjaar 2023

Studielast

Studieduur1 bijeenkomst van 2,5 uren
LesmomentSneek: 18:30 - 21:00 uur 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. 

Examen

Er is geen afsluitend examen. 

Diploma

Geen. Na deze cursus heb je je breed georiënteerd op het mbo-onderwijs, ben je geïnformeerd, maar heb je vooral ook zelf veel gereflecteerd op wat werken als docent inhoudt en of het iets voor je is. Indien je na de voorlichting een bezoek wil brengen op een werkplek, dan kunnen we dit organiseren.

Startdata

Sneek
voorjaar 2023 Inschrijven

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.

Veelgestelde vragen volwassenen

Ons onderwijs wordt zó ingericht dat de begeleiding aansluit bij je leerbehoefte. We willen een zo goed mogelijk beeld krijgen van jouw wensen en mogelijkheden. Daarom hebben wij een uitgebreide en zorgvuldige voorlichting en kennismaking. Wij zetten ruimschoots in op persoonlijke studieloopbaanbegeleiding en begeleiding bij beroepspraktijkvorming (stage). Daarnaast kan je gebruik maken van allerlei faciliteiten, zoals extra ondersteuning vanuit het taal- en rekencentrum.

Nee, ROC Friese Poort geeft geen baangarantie wanneer je je diploma hebt behaald. Na het behalen van je diploma ben je wel interessanter geworden voor de arbeidsmarkt en daarmee heb je je kans op een baan vergroot.

Je kunt een kopie van je diploma opvragen via het opleidingsinstituut waar jij je diploma hebt behaald óf je kunt bij Duo een verklaring aanvragen.

Open Dag voor alle opleidingen

Vrijdag 27 januari 2023
15.00 - 20.00 uur
Alle locaties

Zaterdag 28 januari 2023
09.30 - 12.30 uur
Alleen locatie Urk

Infodag voor alle opleidingen

Woensdag 15 maart 2023
16.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 7 juni 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Woensdag 30 augustus 2023
18.00 - 20.00 uur
Locaties nader te bepalen

Beleefdagen

Oktober 2022 - maart 2023
Alle locaties