Kennismaken met het vak docent en instructeur bij ROC Friese Poort

Voor volwassenen
Kennismaken met het vak docent en instructeur bij ROC Friese Poort

Overweeg je een nieuwe stap in je carrière en spreekt het onderwijs jou aan? Wil je je vakkennis delen met de vakmensen van de toekomst? Maar twijfel je nog of het vak docent of instructeur echt iets voor je is? Dan is de cursus Kennis maken met het vak Docent bij ROC Friese Poort echt iets voor jou! 

Duur
3 uur
Leerweg
Cursus / training
Locatie(s)
Online/zelfstudie
Lesmoment
avond
Kosten
Scholingskosten € 75,00
Eerstvolgende startdatum
nader te bepalen Online/zelfstudie

Werken als docent bij ROC Friese Poort doet ertoe. Je draagt eraan bij dat studenten groeien in hun vak én als mens. Want les is bij ons zoveel meer dan het leren van een vak! Wat dat inhoudt en wat we van docenten vragen komt tijdens de cursus uitgebreid aan bod. 

De cursus geeft je een mogelijkheid om je te oriënteren op een loopbaan in het mbo-onderwijs en bij ROC Friese Poort in het bijzonder. Om zo beter een beslissing te kunnen nemen over een eventuele carrière switch. Onderwerpen die je kan verwachten tijdens de cursus zijn: de waarde van het mbo-onderwijs voor onze samenleving en ROC Friese Poort als opleider én werkgever. Maar ook krijg je een korte inleiding op:

 • Pedagogisch/didactisch handelen;
 • De 6 rollen van een docent;
 • Informatie over het behalen van een onderwijsbevoegdheid voor het mbo;
 • Wat heb je nodig om als docent of instructeur in het mbo-onderwijs aan de slag te gaan?

Stages

Inhoud

Na afloop van deze cursus heb je:

 • kennis gemaakt met ROC Friese Poort;
 • kennis gemaakt met het mbo-onderwijs;
 • een duidelijk beeld van het docentschap in het mbo;
 • een beeld gekregen van de doelgroep;
 • antwoorden gekregen op jouw vragen over het werken binnen het mbo-onderwijs;
 • en kun je een beter besluit nemen of het docentschap in het mbo iets voor je is.

Goed om te weten: we bieden geen baangarantie bij ROC Friese Poort. Wil je werken bij ROC Friese Poort? Dan kun je solliciteren op openstaande vacatures.

Wil je alvast meer weten over het werken als docent bij ROC Friese Poort en de functie-eisen? Kijk dan hier.

Studielast

Studieduur1 bijeenkomst van 3 uren
Lesmoment18:00 - 21:00 uur 

Toelating

Er zijn geen specifieke toelatingseisen van toepassing. 

Examen

Er is geen afsluitend examen. 

Diploma

Geen. Na deze cursus heb je je breed georiënteerd op het mbo-onderwijs, ben je geïnformeerd, maar heb je vooral ook zelf veel gereflecteerd op wat werken als docent inhoudt en of het iets voor je is. Indien je na de voorlichting een bezoek wil brengen op een werkplek, dan kunnen we dit organiseren.

Kosten

Scholingskosten€ 75,00
Lesmateriaalinclusief
Prijs (bij betaling 1x)€ 75,00
BTWvrijgesteld

Startdata

Ervaringen van onze studenten

Veelgestelde vragen volwassenen

Veelgestelde vragen volwassenen

 • Als je een mbo-opleiding volgt in de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), kan je werkgever in aanmerking komen voor de subsidieregeling praktijkleren. Dit is een tegemoetkoming voor werkgevers in de kosten die gemaakt worden voor de begeleiding van een student. Na afloop van de begeleiding kan je werkgever een aanvraag indienen. De voorwaarden verschillen per onderwijscategorie. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

  Meer informatie

 • Inburgeren kan op twee manieren. De meeste inburgeraars doen het inburgeringsexamen. Als je moet inburgeren ontvang je een brief van DUO. Het staatsexamen NT2 doe je als je een beroepsopleiding wilt gaan doen of als je wilt studeren.

 • Ben je 21 jaar of ouder en wil je weer een opleiding volgen maar je hebt nog geen idee wat je wilt studeren of welk beroep bij jou past? Maak dan vrijblijvend de onderstaande interessetest, dan weet je daarna welke opleidingsrichting bij jou past.

  Over de interessetest
  De interessetest duurt ongeveer acht minuten. Nadat je de test hebt gemaakt, krijg je direct per e-mail je rapportage. In de rapportage staan jouw favoriete beroepssectoren waarna je via een link direct kunt bekijken welk scholingsaanbod ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen jou kan bieden in deze sector.
  Maak de interessetest.

  Capaciteitentest
  Misschien komen je interesses niet helemaal overeen met je capaciteiten / niveau. Je interesses kunnen bijvoorbeeld liggen bij verkopen of techniek, terwijl je denkt dat je er eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. De keuze voor een opleiding of beroep kun je daarom niet enkel op je interesses baseren. Ook je capaciteiten zijn belangrijk bij het maken van een opleidingskeuze. Een capaciteitentest is dan ook een goede aanvulling op je interessetest bij het kiezen van een opleiding of beroep.

 • Het mbo biedt steeds meer ruimte voor maatwerk. Onderwijsinstellingen reiken een diploma uit aan studenten die aan alle eisen van een mbo-opleiding voldoen. Maar het mbo kent sinds kort ook andere bewijsstukken. Zo kunnen onderwijsinstellingen, aan studenten die een mbo-opleiding zonder diploma verlaten, een mbo-certificaat verstrekken. Of een mbo-verklaring (waarin een praktijkverklaring opgenomen kan zijn).

Contact

Pietsje

Al je vragen kun je aan ons stellen via:

Telefoon nr.