0900 8 996 996
(normaal tarief)

Jongerenonderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) leidt jongeren op om een bepaald beroep uit te oefenen. Jongeren met een vmbo-diploma kunnen naar het mbo, maar ook jongeren met een overgangsbewijs naar klas 4 havo of vwo, kunnen naar het mbo.

Daarom kies je voor ROC Friese Poort

  • Hoge kwaliteit mbo-onderwijs
  • Altijd een vestiging in de buurt
  • Samenwerking met bedrijven
  • Begeleiding op maat

Meer over het MBO

In het mbo kennen we vier niveaus:
Niveau 1 is een assistentenopleiding. Je wordt bijvoorbeeld horeca-assistent of zorgassistent. 
Niveau 2 is een basisberoepsopleiding. Je wordt bijvoorbeeld receptionist of beveiliger.
Niveau 3 is een vakopleiding. Je wordt bijvoorbeeld secretaresse.
Niveau 4 is een middenkaderopleiding of specialistenopleiding. Je wordt bijvoorbeeld filiaalmanager of ICT-beheerder. 

Leerwegen 
Binnen de niveaus kun je kiezen uit twee leerwegen:
School en stage: Je gaat (bijna) elke dag naar school en loopt tijdens je opleiding stage bij een bedrijf of instelling. Dit noemen we in het mbo de Beroepsopleidende leerweg (BOL).
Werken en leren: Je bent een groot deel van de week aan het werk en gaat één of twee dagen naar school. Dit noemen we in het mbo de Beroepsbegeleidende leerweg (BBL).



Ervaringen van anderen

Actueel

De Gezondheidsbeurs van Friesland

Op zondag 21 mei 2017 is De gezondheidsbeurs van Friesland in Sportstad Heerenveen. Je vindt hier alles op het gebied van een gezondere levensstijl. Bij ons kun je terecht voor informatie over de scholingsmogelijkheden voor volwassenen o.a. op het gebied van Zorg en Welzijn.

27 en 28 april gesloten

Op donderdag 27 en vrijdag 28 april 2017 zijn wij gesloten in verband met Koningsdag. Maandag 1 mei staan wij weer voor je klaar!

Opleiding Horeca werkt samen met Antonius Zorggroep

Afgelopen week was de kick-off van de samenwerking tussen het Antonius Ziekenhuis en de opleiding Horeca in Sneek. Ongeveer 90 studenten kregen een rondleiding in het ziekenhuis en volgden de eerste les. De lessen worden onder andere gegeven door de koks en diëtisten van het ziekenhuis. Daarnaast krijgen de studenten praktijklessen en lopen ze stage in de ziekenhuisrestaurants en in de keuken. Ook voor de ontwikkeling van een koffiecorner, nieuwe gerechten en nieuwe ideeën voor maaltijden in het ziekenhuis en thuis wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis en ervaring.