Bente Boonen

Jezelf laten zien is ook een vak

Ontdek wat Bente leerde tijdens haar stage

“Voordat ik bijROC Friese Poort aan een opleiding begon, wist ik echt niet wat ik wilde gaan doen. Dat is toch ook moeilijk als je 16 jaar bent? Dus koos ik voor deze brede opleiding Medewerker marketing en communicatie. Het vak ging ik steeds interessanter en leuker vinden. Nu weet ik dat deze richting echt iets voor mij is!" 

Jezelf laten zien
Het mooiste compliment kreeg ik tijdens mijn stage bij Noppies. Tijdens de coronacrisis mocht ik een toolkit ‘Support the locals’ ontwikkelen voor kleine bedrijven die het merk Noppies verkopen. Mijn stagebegeleider zei over mij: ‘Op Bente kun je echt bouwen.’ Zo werd de crisis een mooie kans om mezelf te laten zien. Ik heb er zelfs een vakantiebaan aan overgehouden.”

"Ik ben uit mijn comfortzone gekomen"
“Als mbo’er maak je al snel kennis met het bedrijfsleven. Dat zie ik echt als voordeel voor als ik straks naar het hbo ga. Stage is echt super belangrijk. Ik heb nu ontdekt wat ik kan en ook waar ik niet zo goed in ben. Vanuit de opleiding heb ik een goede basis mee gekregen en ook de begeleiding door docenten tijdens de stages was heel goed. Nu wil ik op het hbo doorgroeien. Door te kiezen voor een groter stagebedrijf ben ik uit mijn comfortzone gekomen. Dat helpt me nu enorm op weg!”