Installatie practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap

Meld u hieronder aan voor de installatie op donderdag 10 juni

Op donderdag 10 juni installeren wij als ROC Friese Poort Geert Hoekstra als practor van het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap. Dit is hiermee het eerste Maritieme practoraat van Nederland. Deze installatie vindt plaats op de ROC Friese Poort vestiging te Urk en is online te volgen door middel van een webinar. De live uitzending begint om 14.30 uur en u bent van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn.

Wat kunt u verwachten?
De maritieme (visserij) sector is van ongekend belang voor de brede welvaart van Noordelijk Flevoland. De sector is een maatschappelijke en economische motor voor deze regio. De visserij, visverwerking en maritieme nautische techniek hebben zowel in het verleden als vandaag de dag voor veel werkgelegenheid, verdienvermogen en maatschappelijke ontwikkeling gezorgd. 
Onderwijs, onderzoek en scholing spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de maritieme sector op Urk en in de provincie Flevoland. Hoe en wat in de praktijk? Daar gaan we op 10 juni met onze nieuwe practor en tafelgasten uitgebreider op in.

Het practoraat maakt onderdeel uit van de Regio Deal Noordelijk Flevoland. Tijdens deze middag komen onderwijs, overheid en ondernemers aan het woord over de ambities van de provincie en van Urk vanuit de maatschappelijke opgaven in onderwijs/onderzoek en de maritieme sector.

Programma
14:00     Digitale inloop
14:30     Online welkom (vanuit ROC Friese Poort vestiging Urk)
14:40     Practorale rede (dhr. Geert Hoekstra)
14:55     Installatie practor
15:00     Eerste tafelgesprek met de tafelgasten:

  • Voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort (dhr. Remco Meijerink)
  • Gedeputeerde provincie Flevoland (dhr. Jan Nico Appelman)
  • Locoburgemeester gemeente Urk (dhr. Freek Brouwer)

15:25     Tweede tafelgesprek met de tafelgasten:

  • Onderwijs/onderzoek: vestigingsdirecteur ROC Friese Poort Emmeloord/Urk (dhr. Durk Bijma) en business unit manager Wageningen Economic Research (dhr. Olaf Hietbrink)
  • Overheid: directeur Landelijk Gebied en Visserij van LNV (mevr. Nanou Beekman) en wethouder Economische Zaken, Visserij en Onderwijs van de gemeente Urk (dhr. Nathanaël Middelkoop)
  • Ondernemers: directielid Visserij Coöperatie Urk (VCU) en voorzitter Urk Maritime (dhr. Lourens de Boer) en directielid Zeevisserijbedrijf Snoek en volwassen student aan ROC Friese Poort Urk (dhr. Willem Snoek).

15:55     Reflectie en slotwoord
16:00     Einde programma

Aanmelden
Wilt u bij de installatie aanwezig zijn? Meld u dan hieronder aan. In verband met de coronamaatregelen is het een online bijeenkomst die live wordt
uitgezonden. 

Op de hoogte blijven?
Ja graag, houd mij op de hoogte van de ontwikkelingen met betrekking tot het practoraat.
Nee bedankt, ik laat het vooralsnog bij de installatie.