Terug

Inspectie beoordeelt nautische certificeringscursussen ROC Friese Poort met uitmuntend

woensdag 05 februari 2020

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft de nautische certificeringscursussen STCW Medical First Aid (MFA) en Medical Care (MC), die ROC Friese Poort binnen het volwassenenonderwijs op Urk aanbiedt, beoordeeld met uitmuntend.

MFA MC

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft de nautische certificeringscursussen STCW Medical First Aid (MFA) en Medical Care (MC) die ROC Friese Poort binnen het volwassenenonderwijs op Urk aanbiedt, beoordeeld met uitmuntend.

De ILenT noemt de kwaliteit van lesgeven zeer hoog. "We hadden als ROC al een 'goed' van de inspectie, maar dit overstijgt dat niveau", aldus Wiebren Minnema, opleidingsmanager maritieme opleidingen en locatiemanager ROC Friese Poort Urk.  

Naast het feit dat ILenT zeer tevreden was, waren ook de deelnemers erg tevreden. Dat bleek onder andere uit de evaluatie van een kapitein die voor de derde keer deze training volgde. “Elke vijf jaar ben ik verplicht deze cursus te volgen. Dit is de eerste keer dat ik de cursus bij ROC Friese Poort volg, maar ik ben nog niet eerder zo adequaat getraind in het verlenen van eerste hulp en medische zorg dan deze keer bij ROC Friese Poort en haar bekwame trainers”.