0900 8 996 996
(normaal tarief)

Informatieavond

Datum: dinsdag 13 maart 2018 19:00 tot 21:00

Wil jij een (mbo-)opleiding volgen, maar heb je de juiste opleiding nog niet gevonden? Kom naar één van onze vestigingen voor de Informatieavond.

Wij bieden meer dan 180 verschillende mbo-opleidingen in verschillende richtingen aan. Wij adviseren en helpen je graag bij het maken van de juiste studiekeuze, natuurlijk geheel vrijblijvend. Tijdens de Informatieavond zijn de decanen/opleidingsmanagers van onze opleidingen aanwezig om al je vragen te beantwoorden.

Meld je direct aan voor een opleiding
Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan direct aan voor een opleiding. Wij zorgen ervoor dat er een aantal pc's beschikbaar is, zodat je je ter plekke aan kunt melden voor de opleiding van jouw keuze. Meld je je voor 1 april aan, en voldoe je aan de overige toelatingseisen, dan heb je namelijk recht op toelating tot de door jou gekozen opleiding. Bij aanmelding na 1 april kan het in enkele gevallen voorkomen dat je niet meer in de gewenste opleiding geplaatst kan worden. 

Wil je je tijdens de informatieavond aanmelden voor een opleiding, zorg dan dat je de volgende informatie bij je hebt:

  • Je burgerservicenummer. Deze kun je vinden op je paspoort, id-kaart, rijbewijs op formulieren of brieven van de belastingdienst
  • De gegevens van je vooropleiding
  • Ben je nog geen 18? Dan heb je de gegevens van je ouders/verzorgers ook nodig
  • Meld je je aan voor een BBL-opleiding? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor een werkplek in een sector passend bij je opleiding. Heb je al een werkgever gevonden, dan heb je deze gegevens ook nodig bij het invullen van het aanmeldformulier. Heb je nog geen werkgever gevonden, dan bespreken we dit tijdens je intakegesprek.
  • LET OP: Zijn er meer aanmeldingen, dan opleidingsplaatsen? Dan vindt er een loting plaats. Heb jij je voor een numerus fixus opleiding aangemeld, dan hoor je binnen een week na 1 april van ons of je bent ingeloot of op de wachtlijst bent geplaatst. Meld jij je ná 1 april aan, dan plaatsen we jou op volgorde van binnenkomst op de wachtlijst. 

Volwassenenonderwijs
Ben je 21 jaar of ouder en wil jij een opleiding volgen?

  • Je kunt als volwassene opleidingen, trainingen en cursussen volgen bij ROC Friese Poort. Je kunt kiezen voor een mbo-opleiding, een branche-erkende opleiding, een cursus, training of voor een traject op maat. 
  • Wil je weten welke volwassenenopleiding jou goede baankansen geeft?
  • We houden rekening met jouw persoonlijke situatie. Ons onderwijs is zó ingericht dat jouw opleiding goed is te combineren met werk en/of gezin. Vaak kun je de opleiding of cursus versneld of in de avonduren volgen en zijn er mogelijkheden voor (online) zelfstudie. Je krijgt les in kleine groepen en je zit met vakgenoten in de klas. Je hebt veel raakvlakken en bovendien leer je ook van elkaar.

Wat wordt jouw volgende stap? We informeren je graag over jouw scholingsmogelijkheden.

Je bent op 13 maart tussen 19.00 uur en 21.00 uur van harte welkom op de volgende vestigingen:

Leeuwarden - Wilaarderburen 1
Drachten - Splitting 21/23 (gebouw D)
Emmeloord - Espelerlaan 74
Sneek - Harste 4-6