Ons onderwijs

Werk maken van je passie

Wat is jouw passie? Bij ROC Friese Poort kun je dat ontdekken. Je krijgt de ruimte om je eigen weg te kiezen. We helpen je om je te verbinden. Aan vakkennis, jouw eigen talenten en waarden, en de mensen en wereld om je heen. Elke verbinding laat je groeien op jouw eigen unieke manier, in je vak en als mens. Heb je je passie ontdekt, dan maken we er samen werk van.

Bij ROC Friese Poort leer je meer dan alleen een vak. Want werkgevers willen meer dan alleen vakmanschap. Daarom ga je bij ons aan de slag met vragen als: waar ben je goed in? Wat vind jij belangrijk? En wat kun jij betekenen voor de mensen en de wereld om je heen? Je kiest je eigen route, door school en praktijk. Zo word jij het vakméns dat werkgevers nodig hebben: flexibel, betrokken, kritisch denkend en zelfstandig handelend. En sta je steviger in je werk én leven.

ROC Friese Poort biedt jou:

Passende leeromgeving
We ontwikkelen je opleiding in nauwe samenwerking met werkgevers. Zo bied jij straks precies wat een werkgever nodig heeft. Samen met werkgevers kijken we hoe en waar jij je vak het beste kan leren. Soms brengen we de school in de praktijk, soms de praktijk in school. Waar je ook leert, je wordt altijd begeleid door ervaren vakmensen.

Zin- en betekenisgeving
Met alleen vakkennis kom je er niet. Werkgevers verwachten dat je kunt mee veranderen met het werk. Dat je initiatief neemt, kritisch nadenkt en zelfstandig bent. Dat je jezelf kent, maar je ook kunt inleven in de mensen en wereld om je heen. Daarom ga je bij ons op ontdekking en doe je nieuwe ervaringen op. In iedere opleiding is aandacht voor andere landen en culturen. En we doen projecten waarmee je iets positiefs doet voor de samenleving. Je werkt regelmatig in groepjes, omdat je ook daarvan leert.

Persoonlijke begeleiding
Iedereen is bij ons welkom en krijgt de kans om het beste uit zichzelf te halen. Ook als je daarvoor extra of gespecialiseerde ondersteuning nodig hebt. In het begin krijg je veel begeleiding. Gedurende je studie word je steeds zelfstandiger. Dat is ook jouw eigen verantwoordelijkheid. Het vraagt iets van ons, maar zeker ook van jou.

Stevige basis
We sturen je niet zomaar de praktijk in, we leggen een stevige basis van voorbereiding en begeleiding. In het eerste jaar van de BOL ga je aan de slag met kennis, houding, zelfstandigheid en initiatief nemen. Je bouwt dan ook een band op met je studiegenoten. Voor BBL-studenten, die meteen gaan werken, wordt deze basis naast het werken gelegd. Gedurende je hele studie helpen we je om je eigen weg te kiezen in je studie en je werk.

Eigen route
Waar ben je goed in, hoe leer jij het beste en waar zie jij jezelf werken? Met deze vragen dagen we je uit om na te denken over je eigen kwaliteiten en ambities. Zo kun je een eigen leerroute kiezen. Jij hebt de regie en kiest bijvoorbeeld voor keuzedelen, Leren op Locatie of een excellentieprogramma. Altijd passend bij wat jij wil en kan.

Hoge kwaliteit
We vinden het belangrijk dat ons onderwijs uitstekend is. Daarom is het eigenlijk altijd onderwerp van gesprek. Ook met werkgevers, ouders en studenten. We willen elke dag een beetje beter worden en staan open voor vernieuwing. Samen gaan we voor het beste resultaat voor jou. Heb je ideeën voor ons onderwijs, dan horen we ze graag!