Internationaal

Wie uit z’n bubbel stapt, leert meer

Bij ROC Friese Poort willen we dat onze studenten zo goed mogelijk voorbereid zijn op hun toekomst. Daarom motiveren we jou om af en toe uit je bubbel te stappen, en kennis te maken met andere nationaliteiten en culturen. Dat kan dichtbij, via een stage bij een internationaal bedrijf in de regio, een workshop interculturele vaardigheden of een online samenwerking met buitenlandse studenten. Of verder weg, met een stage of studieperiode in het buitenland. Elke internationale ervaring is weer een kans om iets te leren.

Meer vakkennis én zelfkennis

Via internationale ervaringen – klein of groot – ontdek je nieuwe technieken en trends binnen je eigen vakgebied. En ervaar je hoe er in ándere landen wordt omgegaan met jouw vak. Want een haarstylist in Finland knipt anders dan een barbier in België. En ouderen met een Turkse achtergrond willen op een andere manier worden verzorgd dan ouderen die zijn geboren in Nederland.

Je leert zo met een heel andere blik te kijken naar je vak. Tegelijkertijd doe je natuurlijk belangrijke levenservaring op. Je leert je in te leven in mensen met een totaal ander levenspad. Of ontdekt hoe je kunt samenwerken met vakgenoten die een andere taal spreken. Vooral studenten die een tijdje naar het buitenland vertrekken, komen een stuk zekerder en zelfstandiger terug.

Begeleiding door docenten

De meeste studenten vinden zo’n internationale ervaring best spannend. Toch zeggen ze achteraf altijd dat ze het niet hadden willen missen. Ze hebben vaak gewoon een extra zetje nodig, iets waar onze docenten natuurlijk bij kunnen helpen.

Zo krijg je bijvoorbeeld les van inspirerende gastdocenten, kan je deelnemen aan uitwisselingsprojecten of met de klas meedoen aan internationale wedstrijden.

Internationaal netwerk

ROC Friese Poort bouwt aan een uitgebreid internationaal netwerk. Het is de taak van ROC Friese Poort om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw beroep. Om je de juiste vaardigheden te leren, je wereld te vergroten en je blik te verruimen. Zodat je na jouw  opleiding vol vertrouwen aan de slag kunt met je vak. En een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Internationale ervaringen

Internationaal dichtbij huis

Naar het buitenland

Internationale ervaringen