Terug

Horeca kookt 24 uur voor het goede doel

dinsdag 26 november 2019

Studenten van de Horeca en Hospitality Management opleidingen van ROC Friese Poort houden op 12 en 13 december 2019 een kookmarathon van 24 uur.

Reserveer direct een tafel!

Studenten van de Horeca en Hospitality Management opleidingen van ROC Friese Poort in Drachten houden op 12 en 13 december 2019 een kookmarathon van 24 uur. In acht shifts serveren zij een 6-gangen diner aan hun gasten. Het geld dat ze hiermee ophalen komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij verzorgen dit diner samen met het bedrijfsleven.

Het diner vindt plaats in het opleidingsrestaurant van de school genaamd NU, Leidijk 49 in Drachten. De studenten regelen het 24-uurs diner van a tot z. Iedere dinsdag komen de studenten bij elkaar om met dit project aan de slag te gaan, dit doen zij onder leiding van keukeninstructeur Wilco Aardema.

Van inkoop tot bediening
Op 12 en 13 december bedienen de studenten alle gasten en koken ze samen met hun leerbedrijven. In de voorbereiding zijn de studenten verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het diner; van het samenstellen van het menu, tot de wijn/spijs combinaties tot de inkoop, decoratie, promotie etc. Daarnaast benaderden zij diverse leerbedrijven om mee te werken.

 “Een echte uitdaging is het logistieke proces,” aldus Wilco Aardema. “We hebben telkens een half uur ingeruimd om het hele restaurant leeg te krijgen op te ruimen en alles weer klaar te zetten.” Dat is ook de reden dat studente Naomi draaiboeken maakt voor mise en place en de uitvoering. De studenten zijn samen met de leerbedrijven verantwoordelijk voor het geserveerde menu.

Goede doel
De opbrengst van de kookmarathon gaat naar het Ronald McDonalds Kinderfonds in Beetsterzwaag.
Dat komt door de persoonlijke ervaring van Wilco. “Mijn zoontje heeft anderhalve maand in het UMCG gelegen en toen hebben wij in het Ronald McDonald huis overnacht en zijn dankbaar voor die periode”

Reserveren
Per shift is er plek voor 40 gasten. Een plek aan tafel kost afhankelijk van het moment op de dag tussen de 35 en 50 euro. De sessies van 18.00 – 21.00 uur en 21.00 – 00.00 zitten bijna vol. 

Reserveer

Klas Horeca Horeca klas 2