Terug

Horeca inspiratiedag

30 november 2021 om 09:00

Zin om nieuwe vakkennis op te doen, vakgenoten te treffen of wil je je laten inspireren op een ander vlak binnen de horeca? Op 30 november organiseert ROC Friese Poort voor alle horeca ondernemers, medewerkers, fanaten en toekomstige studenten een workshop dag.

Er worden deze dag 10 interactieve workshops georganiseerd op verschillende horeca locaties in Sneek. In zowel het ochtend- als het middagprogramma is het mogelijk om een workshop te volgen. Deelname is gratis. 

Je kunt kiezen uit:

 • Het Geheim van Gastvrijheid
  Hoe kan het dat je soms een hele leuke avond hebt met gasten en dat je soms gasten hebt, waarbij je de hele avond niets goeds kan doen. Tijdens deze gastvrijheidstraining leer je een aantal eenvoudige tips, die helpen bij het creëren van een bezoek, die zowel voor de gast als voor jou plezierig zal zijn.
   
 • Zoeken naar personeel, lastig of juist niet?
  Tips en tricks over het vinden en het behouden van geschikt personeel.
   
 • Leermeester, met overbrengen van kennis bereik je meer.
  Ben jij een motivator? Vind je het begeleiden van studenten en stagiaires leuk? Wissel je graag leidinggevende en uitvoerende taken af? Wordt praktijkopleider. Als praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor het totale leerproces van de studenten en stagiaires van een organisatie.
   
 • Van grond tot mond, Dutch Cuisine.
  Welke seizoens groenten hebben we en hoe kan je daar volwaardige gerechten mee maken op basis van de principes van Dutch Cuisine. Hoe haal je meer smaak uit groenten? Onze biefstuk gooien we ook niet in het kokende water! Met behulp van bijzondere bereidingen en technieken gaan we de groenten in de hoofdrol zetten.
   
 • Brood, daar zit wat in.
  In samenwerking met molenaar en bakker ga je aan de slag met oude en voedzame tarwe rassen. Wat is brood, welke graansoort gebruik je wanneer en wat is de invloed van water?
   
 • Basis Barista training.
  De perfecte cappuccino of een mooie latte macchiato, hoe doe je dat precies? 
   
 • Hop is Hip!
  Hoe wordt bier gemaakt? Wat zijn de huidige trends en waarom is bier zo populair? 
   
 • Ik weet wat van wijn.
  Ik weet wat van wijn is een workshop voor mensen die lekker met wijn bezig zijn. Als hobby of als werk. Voor liefhebbers die iets meer over wijn willen weten zonder ingewikkeld te doen.
   
 • Aziatische keuken
  Van sushi tot saté van Dahl tot Dim Sum. Ontdek de bijzondere smaken en geuren van het oosten.
   
 • DISC, zelfinzicht, communicatie en gedragsvoorkeur
  Door DISC ben je in staat anderen effectiever te beïnvloeden, begrijp je elkaar beter, kun je veel communicatie conflicten vermijden, ga je prettiger samenwerken en kom je tot een veel beter resultaat.

Opgeven 

Via deze link kun jij je opgeven voor de workshops waar jij geïnteresseerd in bent. Opgeven kan tot woensdag 17 november. Uiterlijk 24 november wordt er een definitieve planning verstuurd.