Terug

Heroes klaar voor de strijd!

woensdag 06 maart 2019

Vanaf 20 maart is het zover. Dan zijn de nationale vakwedstrijden van het mbo, Skills Heroes, in de RAI van Amsterdam. ROC Friese Poort doet mee en stuurt negentien finalisten naar de hoofdstad. 

Van verpleegkundige tot kok en van kapper tot lasser, Skills Heroes organiseert meer dan 50 nationale vakwedstrijden voor het mbo. In negentien van deze vakwedstrijden strijden studenten van ROC Friese Poort mee om de beste van Nederland te worden. 

Skills The Finals vindt plaats van 20 t/m 22 maart in de Rai van Amsterdam. Studenten die meedoen hebben vaak al een heel traject afgelegd voordat ze in de finale staan. Eerst is er een voorronde op de eigen school, waarna vaak een kwalificatieronde tussen verschillende scholen volgt en daarvan gaan de beste acht door naar de finale. Een knappe prestatie dus om in Amsterdam te komen. 

World Skills
In Amsterdam houdt de reis niet op. Nationale kampioenen maken kans om naar de World Skills in Kazan (Rusland) te gaan. Dit zijn de wereldkampioenschappen van het mbo. In 2017 viel die eer ten deel aan Sven van der Zee. in Abu Dhabi streed hij om de wereldtitel in webdesign. De World Skills starten op donderdag 22 augustus.