Help me kiezen

Wil je graag een studie volgen, maar weet je nog niet welke? Je kunt op verschillende manieren kennismaken met onze studierichtingen en opleidingen.

Stap 1: Maak kennis met het mbo

ROC Friese Poort is een school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Voor sommige jongeren is de overstap van het vmbo naar het mbo moeilijk. Daarom hebben we altijd eerst een intakegesprek met jou. Tijdens het gesprek kijken we samen met jou of je de juiste opleidingskeuze gemaakt hebt. Ook praten we met jou over eventuele begeleiding die jij nodig hebt of mogelijke beperkingen waar wij rekening mee moeten houden.

Stap 2: Dit is ROC Friese Poort

Wat is jouw passie? Bij ROC Friese Poort kun je dat ontdekken. Je krijgt de ruimte om je eigen weg te kiezen. We helpen je om je te verbinden. Aan vakkennis, jouw eigen talenten en waarden, en de mensen en wereld om je heen. Elke verbinding laat je groeien op jouw eigen unieke manier, in je vak en als mens. Heb je je passie ontdekt, dan maken we er samen werk van.

Stap 3: Onze opleidingen

Wat wil jij worden? Bij ROC Friese Poort vind je opleidingen in heel veel verschillende richtingen. Zo is er altijd een opleiding die past bij jouw talent en passie. Het is tijd om te kiezen!

Stap 4: uitleg over aanmelden

Heb je besloten een mbo-opleiding bij ROC Friese Poort te volgen? Lees dan alles over de intake, numerus fixus en de onderwijsovereenkomst. Kortom alles wat je moet weten over aanmelden voor een opleiding bij ROC Friese Poort. 

Onze oriëntatiemogelijkheden