Terug

Handboek voor onderwijs in de praktijk binnen zorg en welzijn

maandag 13 mei 2019

ROC Friese Poort werkt samen met onderwijsinstellingen en ouderenzorgorganisaties mee aan een handboek om onderwijs in de praktijk te stimuleren in zorg en welzijn.

De tekorten in zorg en welzijn nodigen uit om na te denken over andere vormen van opleiden, zodat we meer en andere mensen kunnen interesseren voor een baan in zorg en welzijn. Vanuit die gedachte werkte ROC Friese Poort samen met onderwijsinstellingen en ouderenzorgorganisaties, onder leiding van ZorgpleinNoord en in nauwe samenwerking met NetwerkZon aan de Leidraad Onderwijs in de praktijk.

Het resultaat: een informatief én praktisch handboek waarin de verschillende mogelijkheden voor onderwijs op de werkvloer, de revue passeren en praktijkervaringen worden gedeeld. Daarnaast vind je in de Leidraad een handig stappenplan om te komen tot een succesvolle implementatie van onderwijs in de praktijk. Hoewel de leidraad is geïnitieerd vanuit een samenwerking in de ouderenzorg, kan het ook als inspiratiebron dienen voor andere branches in zorg en welzijn.

ZorgpleinNoord nodigt alle zorg- en welzijnsorganisaties uit om de Leidraad te downloaden en te gebruiken. De leidraad is geschreven om managers HR- en opleidingsfunctionarissen, teamleiders, medewerkers en docenten te stimuleren om werk te maken van onderwijs op de werkvloer. Deze leidraad helpt om nieuwe of vernieuwende vormen van onderwijs in de praktijk te ontwikkelingen en te introduceren in jouw organisatie.

Leiddraad Onderwijs in de praktijk