Terug

#FP-Stories Studierichtingweek Economie en Ondernemen

dinsdag 20 oktober 2020

Week 43 staat dit schooljaar bij ons op social media in het teken van de studierichting Economie en Ondernemen. Wat kun je allemaal worden met een diploma in deze richting en met welke projecten houd jij je bezig tijdens je studie? 

Economie en Ondernemen
Week 43 staat dit schooljaar bij ons op social media in het teken van de studierichting Economie en Ondernemen. Wat kun je allemaal worden met een diploma in deze richting en met welke projecten houd jij je bezig tijdens je studie? Voor studies op het gebied van Economie en Ondernemen kun je bij ons terecht in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden en Sneek. Van Retail tot Logistiek en van Commercieel tot Officemanagement. In totaal zijn er 43 verschillende opleidingen BOL + BBL. 
 

Lucia

 

Lucia Jansen - Management assistent
Lucia Jansen mag graag regelen en dat talent kan ze prima kwijt in haar opleiding voor Management Assistent bij ROC Friese Poort in Emmeloord. “Het is een goede basisopleiding en je leert hier veel dingen waar je ook in het dagelijks leven wat aan hebt.”“Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat ik een goede basisopleiding zocht”, vertelt Lucia. “Om te kijken of dit soort werk iets voor mij zou zijn, ben ik een weekje meegelopen met een secretaresse. Zij had veel meer taken dan ik bij dit werk had verwacht en daardoor leek het me heel leuk. Het is echt een regelbaan en dat past wel bij me. Thuis ben ik ook vaak degene die met de plannen komt om iets gezelligs te gaan doen met vrienden of familie.”
 

Veelzijdig
Lucia zit nu in het tweede jaar van haar opleiding en het bevalt haar heel goed. “Je leert veel over Office, archiveren, organiseren, plannen, het is heel veelzijdig. Ik loop nu stage op de afdeling Marketing & Communicatie van ROC Friese Poort in Emmeloord. Op deze afdeling organiseren we bijvoorbeeld de Open Dagen en het nieuws op de schermen. Ik vind het vooral leuk om bij de overleggen te zijn en alles voor te bereiden, zoals een ruimte reserveren. En omdat de stage op de school is, is de begeleiding ook heel goed.”
 

Urk
Nog anderhalf jaar te gaan en dan is Lucia klaar met de opleiding. “Daarna wil ik aan het werk bij een bedrijf op Urk, waar ik woon. Het liefst bij een groot bedrijf, omdat daar meer te doen is. Op Urk wil ik altijd blijven wonen, want daar zit alles wat belangrijk voor mij is: mijn familie, vrienden, gezelligheid. Ik kan deze opleiding echt aanbevelen. De docenten zijn goed en je leert veel dingen waar je in je dagelijks leven ook wat aan hebt, zoals het schrijven van een brief of mail.”

Leerbedrijven

Binnen Economie en Ondernemen heeft ROC Friese Poort veel leerbedrijven. Organisaties die onze studenten bestieren. Zoals onze retail winkels in Dokkum, Drachten, Kollum en Leeuwarden. Onze studenten verzorgen de inrichting, adviseren en regelen producten in samenwerking met lokale ondernemers. Ook zijn er communicatiebureaus zoals Projectbureau LINK en O3. Neem een kijkje bij al onze leerbedrijven. 


 

Benieuwd geworden naar alle opleidingen op het gebied van Economie en Ondernemen? Bekijk ze allemaal op onze website
Economie en Ondernemen