Terug

#FP-Stories Nationale Opening van het mbo-jaar

dinsdag 08 september 2020

Het mbo leidt op voor de vitale hartslag van onze samenleving en is Mega Belangrijk Onderwijs voor iedereen die er leert, werkt en mee samenwerkt! Donderdag 10 september is de Nationale Opening mbo-jaar 2020-2021. 

Ieder jaar is de Nationale Opening van het mbo-jaar een feest van formaat. Vorig jaar zorgde kickbockser Rico Verhoeven voor een sportieve start van het schooljaar. Een jaar eerder opende koning Willem Alexander het studiejaar. In zijn toespraak benadrukte de koning het belang van mbo'ers. "Het zijn de mbo'ers die Nederland laten draaien en wij hebben jullie keihard nodig", aldus Willem-Alexander.

Bekijk de opening van 2019-2020
Bekijk de opening van 2018-2019

Ambassadeurs
Traditiegetrouw zijn ook onze ambassadeurs van het jaar aanwezig tijdens de opening. Vorig jaar was dit studente Linh Ngo, het jaar daarvoor Jonathan Mink en dit jaar zou Naomi Bisschop aanwezig zijn geweest, ware het niet dat de opening vanwege corona een iets andere insteek krijgt. 

Programma
Het programma start op locatie om 14.00 uur en online om 15.00 uur. Vanaf dan is de Nationale Opening live te volgen op youtube.com/ditismbo. Onze minister-president Mark Rutte, minister van OCW Ingrid van Engelshoven, voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof en rapper Typhoon aanwezig zullen zijn tijdens dit evenement.

Jonathan

Linh Ngo

 

Jonathan Mink
In 2018 won Jonathan een STAR Award vanwege zijn uitmuntende prestaties op stage. Als volwaardig medewerker draaide hij mee in het bedrijf. Zijn stagebegeleider ging na twee maanden weg. Daarna heeft Jonathan zijn taken overgenomen en de online-afdeling onder zich genomen totdat er een nieuwe werknemer was gevonden.

Linh Ngo
Voor Linh was de Nationale Opening van het mbo-jaar een van de hoogtepunten van haar ambassadeurschap.“De start van het mbo-schooljaar was echt heel vet. Daar waren allemaal beleidsmakers aanwezig om over de kracht van het mbo te praten. Daarnaast vond ik het heel erg leuk om Rico Verhoeven te ontmoeten." 

Mbo'ers Pakken Aan! 
Dit jaar is de ambassadeur van ROC Friese Poort helaas niet aanwezig tijdens de opening van het studiejaar. Naomi Bisschop vertegenwoordigt sinds juni ROC Friese Poort als ambassadeur. Zij kreeg het stokje overgedragen van Linh. Linh en Naomi zullen elkaar nog treffen. Linh is gevraagd voor de stuurgroep van Dit is mbo en blijft zo verbonden aan de online challenge: Mbo’ers Pakken Aan. Aan dit programma doen alle ambassadeurs van de mbo-scholen in Nederland mee. Door de coronacrisis is dit evenement verschoven. De startbijeenkomst voor alle ambassadeurs vindt in januari 2021 plaats. Op 17 mei is de traditionele afsluiting het ambassadeursgala in Theater Orpheus in Apeldoorn.

 

Naom Bisschop

PrinsjesFestival 2020
Donderdag 10 september pitchte Yakoub Al Gaharbawi zijn verhaal tijdens het PrinsjesFestival in Den Haag. Yakoub heeft zijn entreeopleiding gehaald en volgt inmiddels een opleiding binnen Zorg en Welzijn. Yakoub komt oorspronkelijk uit Syrië en heeft het momenteel erg naar zijn zin in Emmeloord. Het thema van het PrinsjesFestival is dit jaar Vrijheid.