0900 8 996 996
(normaal tarief)

De finalisten in de categorie 'Student(en) met een uitstekend project' zijn:

1) Het Pioniertje - Ondernemer retail - vestiging Emmeloord 
Petra Schouten, Justin van der Poel, Kay Oosterkamp, Rixt Beukens en Jurgen Brouwers van studentcompany 'Het Pioniertje' hebben een polderkoek ontwikkeld in samenspraak met een lokale bakker. De polder verdiende een eigen koek vonden zij. Naast de Bossche bol (Den Bosch), Blokzijlerbrok (Blokzijl), het Blauwvingertje (Zwolle) en Oranjekoek (Friesland) is er nu dus ook Het Pioniertje. Het product op zich is natuurlijk het proces van ontwikkeling dat de studenten mee hebben gemaakt. Erg bijzonder. Een ondernemende houding die bijna terug te proeven is in de koek. Dat smaakt naar meer. De studenten hebben er voor gezorgd dat de pioniersgeest van de Noordoostpolder bij de bezoekers op het netvlies en de smaakpapillen komt en blijft. Studenten hebben lokale horecabedrijven gecontracteerd om de koek te serveren.

 

2) Demi Kamminga & Marit Kloosterman - Maatschappelijke Zorg - vestiging Drachten
Een actie tegen eenzaamheid. Laat dat maar aan Demi en Marit over! Samen met hun klasgenoten hebben zij een kerstkaartenactie opgezet. Daardoor ontvingen zo’n 500 ouderen spontaan een kerstkaartje. Het bleef niet bij de kerstkaarten allen. Ze gingen ook bij verschillende verzorgingstehuizen langs om leuke projecten met ouderen te doen. Ze organiseerden een heerlijke high tea en deden een muziekquiz. Studenten om trots op te zijn! 

 

3) ​Hepke van der Weg, Mark Ypma, Richard Heidinga en Teije Heidbuurt – Middenkaderfunctionaris Bouw - vestiging Leeuwarden
Hepke van der Weg, Mark Ypma, Richard Heidinga en Teije Heidbuurt kun je om een energie neutrale boodschap sturen! Deze studenten hebben tien weken gewerkt aan Project NOM (nul op de gasmeter voor sociale huurwoningen in Leeuwarden) en zijn uitstekend beoordeeld. De komende jaren zullen er 25.000 woningen in Friesland NOM-ready gemaakt worden om het gasverbruik terug te dringen. De jongens namen rapportages op van bestaande woningen en ontwierpen nieuwe geïsoleerde buitenschillen van woningen. Daarnaast hebben ze onderzoek gedaan naar duurzame maatregelen op installatietechnisch gebied. 

 

4) Sjouke Hoonstra, Loes Walrecht, Yorick Sietsma, Nick Doosje, Richard Rodenhuis, Egbert Hazewindus, Wieger Henryk Brouwer, Michiel de Wolff- Middenkaderfunctionaris Infra- vestiging Drachten
2018 staat voor Friesland in het teken van Culturele Hoofdstad. Een van de onderdelen is Lân fan Taal. Deze studenten werken aan de rok van het taalpaviljoen MEM dat achter het Historisch Centrum Leeuwarden komt te staan. Deze rok is van hout. Om te symboliseren dat Friezen twee moedertalen hebben staat bovenop de rok een vrouwenfiguur met twee hoofden. Onder leiding van docent Sym Timmermans kregen deze studenten de opdracht het paviljoen werkelijkheid te laten worden. Al voor de kerstvakantie zijn ze hiermee gestart. Op hun school in Drachten maakten ze de mal zodat de elementen in elkaar gezet kunnen worden. De bogen bestelden ze via Polen. 

 

5) Issam Dahri - Verkoopspecialist - vestiging Emmeloord

Issam heeft zijn gedrag op school zo aangepast dat hij van een 'etter' in een spetter is veranderd. Naast het feit dat Issam zich als student enorm ontwikkelt, draait hij diverse retail projecten op buitengewoon gemotiveerde en gepassioneerde wijze. Naast deze projecten (stroopwafelproject en organisatie kerstmarkt) heeft hij zich volledig vrijwillig opgeworpen als rechterhand van de organisatie van de empathieweek in Emmeloord. De organisatie is lyrisch over zijn gepassioneerde bijdrage. Zijn rol in de klas maar ook in zijn omgeving zal door zijn veranderende beeld van 'onderwijs volgen' en het inzicht van het nut van opleiden doorwerken in zijn toekomstbeeld. Dit had een jaar geleden niemand van de collega’s kunnen bedenken. Issam is echt een 'STAR' van de afdeling Handel & Ondernemerschap in Emmeloord!

Mijn stem in de categorie 'Student(en) met een uitstekend project' gaat naar: