0900 8 996 996
(normaal tarief)

De finalisten in de categorie 'Student met een bijzonder verhaal' zijn:

1)  Harno Zijlstra - DTP- vestiging Drachten
Harno Zijlstra is negentien jaar en erg gedreven. Ondanks zijn spierziekte laat hij zich niet uit het veld slaan. Met zijn enorme drive doet hij er alles aan om te bereiken wat hij wil. Momenteel volgt hij de opleiding DTP. Daarnaast heeft hij zelfs een eigen bedrijfje. Hij maakt visitekaartjes en logo’s en verzorgt drukwerk voor bedrijven. Harno wil een voorbeeld zijn voor jongens zoals hij en dit lukt hem goed! 

 

2) Chimène Straetemans - Kapper - vestiging Emmeloord
Chimène heeft op vijfjarige leeftijd een hersenbloeding gehad. Ze heeft dit heel bewust meegemaakt en weet zich alle details nog te herinneren. Zo weet ze nog dat ze in de ambulance naar het ziekenhuis ging. Chimène heeft vanaf haar vijfde revalidatie gevolgd in de Vogellanden in Zwolle.

 Een intensieve en heftige periode. In haar pubertijd heeft ze EMDR therapie gevolgd om dit trauma te verwerken. Ze merkte dat ze vastliep en het moeilijk vond om over haar hersenbloeding te praten. Als gevolg van de hersenbloeding is haar rechterhand deels verlamd gebleven. Dit veroorzaakt vooral fysieke problemen. Ondanks dit zet zij zich voor de volle honderd procent in om haar droom om kapster te worden te verwezenlijken. Dit wil zij zo graag en daarom werkt ze hier heel  hard voor. Door problemen met haar hand is het lastig om alle kapperstechnieken snel en goed aan te leren. Met name heeft ze moeite met de fijne motoriek. Technieken zoals knippen en wikkelen kosten haar meer tijd en energie dan de gemiddelde student. Ondanks de moeite die zij hiermee ondervind, zet ze wel door en wil ze voor haar droom gaan.

 

3) Lieuwkje Vrij - Pedagogisch Werk - vestiging  Leeuwarden
Lieuwkje is typisch zo'n student die net dat beetje extra doet en waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Ze is begonnen op de entreeopleiding, daarna studeerde ze Helpende Zorg & Welzijn op niveau 2 en inmiddels volgt ze Pedagogisch werk (niveau 3).

  Lieuwkje heeft het niet altijd makkelijk gehad. Haar vader is tijdens haar studie 2.5 jaar ziek geweest en in december 2017 overleden. Toch was ze altijd hard aan het werk en ging ze gewoon naar stage en had ze haar opdrachten op tijd af. Ook is ze naar Zambia geweest met World Servants om daar een kliniek te bouwen. Ondanks de moeilijke tijd is ze van niveau 1 naar niveau 3 gegaan. Een doorzetter dus! 

 

N.B: In deze categorie is geen winnaar. Er kan dus ook niet op deze finalisten gestemd worden. 16 april staan ze naast Jan Versteegh te schitteren op het podium van Stadsschouwburg De Harmonie.