0900 8 996 996
(normaal tarief)

De finalisten in de categorie 'Beste stagebedrijf' zijn:

1) Klif 18 Jeans Sport - Emma Jongman - vestiging Emmeloord/Urk
Klif 18 Jeans Sport op Urk is genomineerd in de categorie Beste stagebedrijf omdat het bedrijf goede doorgroeimogelijkheden kent voor onze studenten. Het bedrijf bestaat uit een ruime casual modezaak (voor zowel dames als heren) en een mooie sportzaak. Je leert op dit stagebedrijf hoe je een zelfstandig ondernemer wordt die zijn/haar eigen keuzes maakt. Klif 18 Jeans Sport is een actieve winkel in marketing en evenementen. De begeleiding is betrokken, actief met beoordelingen en geeft veel ruimte voor afwisselende opdrachten. De stagiair is echt onderdeel van het team en wordt niet gezien als een extra handje. De examens kunnen altijd goed worden afgerond. Hier wordt ruimte voor ingepland. Het bedrijf  staat open voor gastlessen op locatie en levert hier een bijdrage aan. Klif 18 Jeans Sport heeft ROC Friese Poort ook wel eens 'uit de brand' geholpen toen de school door omstandigheden met spoed een vervangende stageplaats nodig had. 

 

2) BC Uitgevers B.V. - Digna Schoonen - vestiging Sneek
Het stagebedrijf BC Uitgevers is gevestigd in Sneek. Digna Schoonen is verantwoordelijk voor externe relaties en new business bij BC Uitgevers en praktijkopleider voor studenten Handel en Ondernemerschap. Coaching, begeleiding en succeservaringen zijn de sleutelwoorden tijdens het begeleiden van stagiaires. Digna neemt tijd voor de student, geeft studenten (zelf)vertrouwen en leert hen verantwoordelijkheid te nemen. Naast de stagebegeleiding helpt zij studenten ook met voorbereidingen voor toetsen en examens. Zo gaf ze een student de tip om kaartjes te schrijven. Op de voorkant een vraag uit de lesstof en op de achterkant het antwoord. Heel veel kaartjes zijn er geschreven, maar het werkte! Digna is ontzettend betrokken bij de studenten en leert hen het vak, maar ook heeft ze aandeel in de persoonlijke ontwikkeling. 

 

3) Zorggroep Alliade - Mariëlle Huurdeman- vestiging Leeuwarden/Dokkum
Mariëlle Huurdeman heeft samen met docenten van ROC Friese Poort een succesvolle ‘Leren op Locatie’ opgezet. Hierbij leren studenten in de praktijk bij een instelling. Mariëlle is nauw betrokken bij de plaatsing van studenten en de scholing van werkbegeleiders. Bij problemen komt ze met gerichte oplossingen.Ook is Mariëlle de drijvende kracht achter samenwerkingen voor projecten op school. Zo leverde Alliade (Locatie Burgum) een grote bijdrage aan projecten zoals 'The Christmas Tour', Feest!(carnaval) en de Zomerfair. Ook hebben zij meegewerkt aan een internationaliseringsproject, waarbij buitenlandse studenten mochten meedraaien op de afdelingen bij Alliade. Daarnaast komen er regelmatig werkbegeleiders op school om te vertellen over praktijksituaties in de gehandicaptenzorg. Kortom een fantastische samenwerking binnen het domein Maatschappelijke Zorg! 

Mijn stem in de categorie 'Beste stagebedrijf' gaat naar: