0900 8 996 996
(normaal tarief)

De finalisten in de categorie 'Beste docent' zijn:

1) Jaap Kuipers - Handel & Ondernemerschap- vestiging Sneek
Jaap Kuipers was accountmanager en verkopen was zijn vak. Tot hij twee jaar geleden de overstap maakte naar het onderwijs. Nu geeft hij les aan de studenten Handel en Ondernemerschap in Sneek. Door zijn praktijkervaring, enthousiasme en met de juiste dosis humor weet hij de studenten te inspireren tijdens de lessen. Jaap zet met regelmaat zijn commerciële netwerk in voor interessante gastlessen en bedrijfsbezoeken. 

 

2) Anco van Kammen - Horeca - vestiging Drachten
Studenten noemen Anco 'een voorbeeld voor alle leraren'. Die kan deze bevlogen docent maar in zijn zak steken! Anco van Kammen geeft les in de volgende vakken: wijn, bier, gedistilleerd, eetcultuur en –wensen en sociale hygiëne. Door zijn lessen enthousiast en boeiend te brengen, zorgt hij ervoor dat zijn studenten met plezier naar school gaan. Daarnaast heeft Anco veel contact met het bedrijfsleven, omdat hij docent is van de talentenklas. Deze kennis neemt hij mee en brengt hij over op zijn klas. 

 

3) ​Riënne Blanksma - Horeca - vestiging Sneek 
Riënne Blanksma is een enthousiaste docent Engels bij de Horeca opleidingen in Sneek. Riënne heeft een aantal jaren in Engeland gewoond en ervaring in de internationale hotellerie. Eén en één is in dit geval dus zeker twee. Studenten vinden dat mevrouw Blanksma veel kennis heeft over de Engelse taal, cultuur en de horeca en dit met passie en enthousiasme weet over te brengen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Een groot compliment van haar studenten! Ze heeft een mooi stage netwerk in Engeland opgebouwd, waar de afgelopen jaren tientallen studenten gebruik van hebben gemaakt. Daarnaast is ze ook nog eens kartrekker van de nieuwe opleiding International Hospitality Studies. De eerste tweetalige opleiding binnen ROC Friese Poort.

Mijn stem in de categorie 'Beste docent' gaat naar: