Finalisten docent van het jaar 2020

Stem onderaan de pagina op jouw favoriet

Geen student zonder docent en al helemaal geen uitblinkende studenten zonder docenten. Onze docenten geven niet alleen maar les, maar spelen ook een belangrijke rol in de vorming van onze studenten. Alle reden dus om hen in het zonnetje te zetten. In willekeurige volgorde zijn onze finalisten van de categorie Docent van het jaar: Nel-An Gaasbeek, Ankie van Sambeek en Nancy de With. 

De finalisten in de categorie docent van het jaar zijn:

Nel-An Gaasbeek 

Economie en Ondernemen Drachten

Een goedlachse kartrekker van onderwijsvernieuwing. Dat is Nel-An Gaasbeek. Nel-An zag een verandering op de arbeidsmarkt en sprong daar gelijk in. Binnen een jaar ontwikkelde zij een nieuwe opleiding. Volgend schooljaar kunnen studenten starten met de opleiding Junior Business Controller. Een financiële opleiding die op de toekomst gericht is. Nel-An straalt van nature, maar wanneer haar studenten uitblinken nog veel meer. Tijdens het de nationale kampioenschappen in het mbo, Skills The Finals, was Nel-An de coach van Grietje Jager. Uiteindelijk is Grietje de beste Bedrijfsadministrateur van Nederland geworden. Een prestatie waardoor Nel-An nog steeds met haar hoofd in de wolken loopt.

Nancy de With

Verzorgende IG volwassenenonderwijs Leeuwarden

Nancy is iemand die kwaliteit hoog in het vaandel heeft en veel praktijkervaring mee brengt. Ze is bereid om collega's te helpen en is een echte steun voor haar studenten. Haar lessen zijn altijd interessant en voorzien van goede praktijkvoorbeelden. Ze is duidelijk en geeft de studenten de ruimte om de eigen regie te pakken. In een korte tijd heeft ze zich gekwalificeerd vaneen ongediplomeerd docent naar een zeer ervaren docent. En niet onbelangrijk met heel veel liefde voor haar vakgebied.

Ankie van Sambeek

Welzijn Emmeloord/Urk

“Ankie helpt mee om de school in een positief jasje te stoppen, deze kanjer mag ROC Friese Poort niet kwijtraken!” Als studenten dat over je zeggen, dan weet je dat de nominatie terecht is. Ankie is een docent die voor iedereen klaar staat en studenten het maximale uit zichzelf laat halen. Ankie regelt gastlessen voor de studenten zoals bijvoorbeeld gesprekstechnieken om deze beter onder de knie te krijgen. De studenten krijgen de kans om te oefenen en fouten te maken en hier weer van te leren. Daarnaast zet zij projecten op rondom bijvoorbeeld het bezoeken van eenzame ouderen, werkveldbezoeken en heel veel meer.

De winnaar van deze categorie gaat door naar de landelijke Leraar van het jaar verkiezing.

 

Terug naar hoofdpagina STAR Awards.