Finalisten beste stagebedrijf/-begeleider 2020

Stem onderaan de pagina op jouw favoriet

BPV-bedrijven en -begeleiders zijn voor onze studenten een onmisbare schakel op weg naar de praktijk. Wij zijn erg blij met onze relaties en zetten hen graag in het zonnetje. In willekeurige volgorde zijn de finalisten dit jaar: Restaurant 't Havenmantsje, Sociaal Goud en MCM Marknesse. Lees hieronder meer over deze bedrijven. 

De finalisten in de categorie beste stagebedrijf/-begeleider zijn:

Restaurant 't Havenmantsje 

Sneek

Onlangs is restaurant ’t Havenmantsje uitgeroepen tot beste landelijke Leerbedrijf Horeca van het Jaar. Restaurant 't Havenmantsje blinkt uit in de wijze en kwaliteit van begeleiding, de betrokkenheid met de studenten, de aansluiting van de stage op de opleiding en de passie en het enthousiasme voor het bedrijf, het vakmanschap en de opleiding(en).  

Meesterkok Marco Poldervaart staat aan het roer bij Restaurant ’t Havenmantsje. Studenten van alle opleidingsniveaus en ieder leerjaar kunnen stagelopen in het restaurant. Ze krijgen daar strakke begeleiding afgestemd op de behoefte van de individuele leerling. Marco ondersteunt daarnaast opleidingen als mentor en Leermeester en geeft gastlessen bij diverse Horecaopleidingen.   

Sociaal Goud

Aeltke van der Meer
Leeuwarden

Sociaal Goud ontwikkelt initiatieven die bijdragen aan het welzijn voor ouderen. Een van de voorbeelden is het succesvolle buddy project ‘Samen Goud’. Waarbij een buddy een paar uur per week activiteiten onderneemt met een oudere. Begeleider Aeltke van der Meer behandelt en coacht studenten als collega’s waardoor ze zich ècht onderdeel voelen van de organisatie. Stagiairs krijgen veel vrijheid en ruimte om zelf het initiatief te nemen en ze worden aangemoedigd vanuit hun passie te werken. Een gouden plek voor onze studenten.

MCM Marknesse

Cor van Vilsteren 
Emmeloord/Urk

Met MCM Marknesse heeft ROC Friese Poort al jarenlang een warme relatie. MCM zorgt voor een goede start op de werkplek en creëert een werkomgeving voor onze studenten waar afwisselend werken en leren centraal staat. Onze studenten maken binnen de afdeling kennis met verschillende disciplines: achter de robot, montagewerk, lassen kleine producten en helpen daar waar nodig. Veel kijken en leren door te doen. Praktijkbegeleiders spreken de taal van zowel het bedrijf als die van de student. Vooral in die persoonlijke begeleiding is MCM goed. De betrokkenheid van het bedrijf bij de studie en voortgang van de studenten is zeer groot en er wordt goed teruggekoppeld naar de school. MCM heeft momenteel vier van onze studenten onder haar hoede. Groeien als persoon en als medewerker staan hierbij hoog in het vaandel.  

De winnaar van deze categorie wordt ingeschreven voor het 'Beste leerbedrijf/praktijkopleider van Nederland'.

Terug naar hoofdpagina STAR Awards.