Finalisten ambassadeur van het jaar 2020

Stem onderaan de pagina op jouw favoriet

Ambassadeurs zijn studenten die net dat stapje extra zetten tijdens hun studie. Klankborden voor jongere jaars en het uithangbord voor ROC Friese Poort. In willekeurige volgorde zijn de finalisten dit jaar: Anna Jente, Lydia en Naomi. Lees hieronder meer over deze uitblinkende studenten. 

De finalisten in de categorie ambassadeur van het jaar zijn:

Anna Jente Kleefstra 

Economie en Ondernemen Sneek

Anna Jente is een enthousiaste tweedejaars studente Marketing en Communicatie bij ROC Friese Poort in Sneek. Als ambassadeur van ROC Friese Poort, lid van de studentenraad vestiging Sneek en met een uitmuntende stage bij de Friso groep, heeft ze alle ingrediënten in huis om ambassadeur van het jaar voor ROC Friese Poort te worden.
Anna Jente zit nu in leerjaar 2 van de opleiding Marketing en Communicatie. Ze is een leergierige student met uitmuntende prestaties. Nieuwe studenten spreekt ze gemakkelijk aan en ook is ze een goede gesprekspartner voor ondernemers en opdrachtgevers. Dit was al vanaf de start van haar opleiding zichtbaar. 

Zo is zij als ambassadeur betrokken bij voorlichting en andere activiteiten rondom haar studie. Daarnaast is Anna Jente gekozen om plaats te nemen in de studentenraad van de vestiging Sneek.  

Ook tijdens haar stage bij Friso Bouwgroep heeft ze zich zeer positief onderscheiden. Ze droeg op alle gebieden haar steentje bij en ook daar werd zij ingezet voor diverse evenementen als ambassadeur van het bedrijf.

Lydia de Vries

Onderwijsassistent Emmeloord/Urk

Lydia zit in het laatste jaar van de opleiding Onderwijs Assistent. Ze loopt stage op de Triangel, een basisschool in Emmeloord. Daar waarderen ze haar uitstraling en inzet enorm. Lydia is goedlachs en humoristisch. Ze is niet alleen non-verbaal 'sprekend',  maar ze kan ook goed haar zegje doen. Ze is hulpvaardig, motiverend en enthousiasmerend.  Een Urker meisje met lef en respect voor de kinderen en de collega's op de stageschool, haar klasgenoten en de docenten. Een studente waar je op kunt rekenen, haar afspraak is afspraak.  Lydia is sinds 2018 ROC Friese Poort ambassadeur voor haar opleiding.  Ook hier zet zij haar kwaliteiten in om haar opleiding én ROC Friese Poort in een goed daglicht te stellen. Onder andere tijdens voorlichtingen op vmbo scholen en de open dagen, doe-dagen en PSO dagen.  

Naomi Bisschop

Sociaal Werk Leeuwarden

Naomi is een zeer enthousiaste student. Ze is van plan haar studie in twee jaar af te ronden i.p.v. in drie jaar. Daarnaast doet ze er alles aan om ook nog eens cum laude slagen. Naomi loopt een extra dag stage, hierdoor zou ze een dag minder naar school mogen. Het bijzondere is, Naomi kiest er voor om die extra stage in haar vrije tijd te doen, zodat ze wel naar school kan. Ze is pro-actief, pakt dingen snel op en geeft hele bruikbare feedback aan docenten. Kortom; een echte ambassadeur!

De winnaar van deze categorie gaat door naar het landelijke ambassadeursgala van Ditismbo. 

Terug naar hoofdpagina STAR Awards.